Alle wedstrijden van de Rode Duivels kan je volgen op groot scherm op de Markt. Dit brengt heel wat volk op de been. Om de veiligheid van de fietsers te garanderen neemt de stad bij de volgende wedstrijden van de Rode Duivels een aantal bijkomende maatregelen.

Bij de vorige wedstrijden werden meer dan 1500 fietsers geteld. Bij aanvang en afloop van de wedstrijd zorgden de massa fietsers in combinatie met het autoverkeer voor onveilige situaties.

Grote fietsenstalling op de Havermarkt

Op de Havermarkt zal anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd een fietsenstalling geopend worden. De stad vraagt supporters om hun fiets hier te stallen, en niet meer op het stukje naast de kerk.

Autoverkeer

Twee uur voor de wedstrijd wordt het autoverkeer vanuit Nieuwstraat afgeleid naar Stationsstraat. De Havermarkt is met de auto niet bereikbaar vanuit de Nieuwstraat totdat de meeste fietsers vertrokken zijn.

Een groot deel van de Havermarkt wordt ingenomen door fietsenstalling waardoor er hier maar een beperkt aantal parkeerplaatsen voor wagens beschikbaar zijn. Wie toch met de wagen komt, kan parkeren op parking Werft, de ondergrondse parking of op parking Pas.