U bent hier

Geen winterjogging Olen, wel een alternatieve Strava-wedstrijd

Neteland | Olen
17.01.2022 - 08.33u
Door: Herman Gezelle

Op zondag 6 februari stond de jaarlijkse jogging '1.000 km van Olen' gepland aan de terreinen van Buul.

Aangezien de situatie het nog niet toelaat om op dit moment vele mensen samen te brengen, gaat de winterjogging ook dit jaar niet door. Het lokaal bestuur heeft wel een waardig alternatief uitgewerkt.

Van dinsdagmiddag 1 februari tot maandagmiddag 14 februari organiseert het via de sportapplicatie Strava de online battle '1.000 km van Olen'. Op die manier kunnen sportievelingen alsnog op hun eentje of met een loopvriend(in) hun sportiefste beentje voorzetten en kans maken op een toffe prijs.

Hoe meer kilometers, hoe beter

Bedoeling is om, net zoals bij de 'echte winterjogging', samen zoveel mogelijk loopkilometers te verzamelen op Strava. Bereiken we met z'n allen de kaap van 1.000 km of gaan we voor meer?

Daarnaast blijft het natuurlijk ook een wedstrijd tussen alle deelnemers. De drie mannen en drie vrouwen die na afloop van de wedstrijd de meeste kilometers hebben afgelegd, krijgen een leuke prijs.

De wedstrijd staat open voor alle lopers, zowel Olenaars als niet-Olenaars. Deelnemers kiezen ook zelf waar ze gaan hardlopen.

Hoe werkt het?

· Word lid van de club '1.000 km van Olen' op Strava. Vanaf 1 februari accepteert het lokaal bestuur je verzoek.

· Ga in de periode van dinsdagmiddag 1 februari tot maandagmiddag 14 februari (hard)lopen en voeg je prestatie(s) toe als 'hardloopactiviteit' op je persoonlijk Strava-profiel. Je activiteit wordt automatisch in de Strava-club opgeslagen.

· De drie mannen en drie vrouwen met de meeste aantal kilometers na afloop van de wedstrijd, worden beloond met een leuke prijs.

Meer info over de wedstrijd, de werkwijze van Strava en hoe sportievelingen zich kunnen aansluiten bij de Strava-club '1.000 km van Olen' vind je hier: https://www.olen.be/alternatieve-winterjogging.

In 2023 hoopt het lokaal bestuur terug heel wat mensen te mogen ontvangen op de échte winterjogging aan de terreinen van Buul in Olen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto