U bent hier

Geert Jacobs :'Agoria start dienstverlening voor technologische freelancers'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
06.10.2021 - 10.28u
Door: Herman Gezelle

Technologiefederatie Agoria lanceert morgen, op de 'Dag van de Freelancer', een nieuwe dienstverlening voor freelancers.

België evolueert naar een meer flexibele arbeidsmarkt en freelancers vormen een onderdeel van deze evolutie. Met Agoria Techlancers mikt Agoria vooral op IT-profielen en ingenieurs en biedt hen netwerking, kennisdeling en opleiding.

Freelancen zit in België al enkele jaren in de lift. In juli 2020 waren er volgens Unizo 291.000 freelancers actief in België. Daarvan zijn er 108.928 actief in Vlaanderen, goed voor 62 %. Brussel telt 43.253 (15 %) freelancers en Wallonië 67.472 (23 %). Ongeveer 12 % van de freelancers werkt als IT-expert en 3 % heeft een ingenieursprofiel.

Geert Jacobs, programma manager van Agoria Techlancers: "Agoria baant het pad voor alle technologisch geïnspireerde bedrijven in België die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven en die samen meer dan 314.000 werknemers vertegenwoordigen.

De organisatie verenigt vandaag 2021 technologiebedrijven, waarvan 70 procent kmo's. Tegelijk zien we dat de grenzen tussen werkgevers en werknemers vervagen. We willen er echt zijn voor iederéén die door technologie geïnspireerd is.

Technologische freelancers zijn als eenmansbedrijven bijvoorbeeld ook welkom in het bedrijvennetwerk van Agoria. We willen hen de kansen geven om te groeien, zowel in hun ondernemerschap als in hun diverse technologische expertises."

Agoria wil tegen 2025 vijfduizend freelancers opnemen in zijn netwerk.

De freelancers die aansluiten bij Agoria zullen via een online dienstverlening gebruik kunnen maken van de innovatiekennis en het brede bedrijvennetwerk. Daarnaast heeft Agoria ook een aantal partnerships afgesloten met organisaties die specifieke kennis en dienstverlening aanbieden voor mensen die kiezen voor een loopbaan als freelancer.

Voor de huidige leden van Agoria vormt Agoria Techlancers ook heel wat toegevoegde waarde. Digitale bedrijven en productiebedrijven kunnen via Agoria in contact komen met interessante experts voor tijdelijke opdrachten, flexibele werkkrachten of gespecialiseerde profielen.

Er zijn ook leden voor wie werken met freelancers een nieuwe uitdaging vormt. Zij kunnen via het nieuwe netwerk leren hoe ze als opdrachtgever te werk kunnen gaan of via welke gespecialiseerde bedrijven ze projecten met freelancers kunnen outsourcen.

"Agoria Techlancers is een samenvoeging van technologische freelancers. We willen de kwaliteit van Agoria waarborgen, maar ook tonen aan onze stakeholders dat we hiermee de specifieke markt van de technologische freelancers betreden", aldus Geert Jacobs.

Meer informatie: www.techlancers.be.

imageMeer nieuws

Openbaar Ministerie : '25 jaar na De Witte Mars, elk kind heeft recht op integriteit'

Openbaar Ministerie : '25 jaar na De Witte Mars, elk kind heeft recht op integriteit'
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 20.10.2021 - 16.15u

Ontdek het Stoeberpad, het nieuwe natuurbeleefpad in Landschap De Liereman Oud-Turnhout

Kempen regio | Turnhout regio | Vlaanderen 20.10.2021 - 15.10u

Grobbendonkseweg enkelrichting tot het einde van jaar

Grobbendonkseweg enkelrichting tot het einde van jaar
Grobbendonk | Kempen regio | Nijlen regio 20.10.2021 - 14.56u

Schipper loost olie in kanaal Herentals-Bocholt aan Aurubis Olen

Geel | Kempen regio | Olen 20.10.2021 - 09.59u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 20.10.2021 - 09.24u

Wout van Aert genomineerd voor Vlaams Sportjuweel

Wout van Aert genomineerd voor Vlaams Sportjuweel
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.10.2021 - 08.44u

Jan Moons : 'Seven2one Final Edition in Den Eyck op 10/11'

Jan Moons : 'Seven2one Final Edition in Den Eyck op 10/11'
Heist op den Berg | Kasterlee | Kempen regio 19.10.2021 - 17.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto