Bij een  gezindrama zijn dinsdagnamiddag in Geel de vader en de moeder van een gezin uit Laakdal omgekomen. De zoon van het gezin werd in kritieke toestand naar het Erica ziekenhuis gebracht. De brandweer van Geel werd dinsdagnamiddag gealarmeerd dat er in het Albertkanaal ter hoogte van de Koning Albertstraat enkele drenkelingen in het water lagen. Toen de brandweer arriveerde, konden ze een persoon, de zoon van het gezin uit het water halen en reanimeren. Hij werd in kritieke toestand naar het erica ziekenhuis gebracht.

Voor de vader kon geen hulp meer baten. In de woning van het gezin van Daniël De L'Arbre en Nancy Wijnants, aan de Grote Steenweg in Laakdal werd het levenloze lichaam van de moeder aangetroffen.  Wat er zich juist heeft voorgedaan is nog niet duidelijk. Het parket van Turnhout kon dinsdagavond niet meer details vrijgeven. 

De gehandicapte jongen van 17 die gisteren zwaargewond uit het Albertkanaal in Geel is gehaald, is overleden. Hij is vermoedelijk het slachtoffer van een familiedrama. Gisteren werd het lichaam van de vader uit het Albertkanaal gehaald. De moeder werd thuis dood aangetroffen. De vereniging van ouders met gehandicapte kinderen Zorggebruikers reageert ontsteld.

De brandweer van Geel werd gisterennamiddag gealarmeerd over een of meerdere drenkelingen in het Albertkanaal ter hoogte van de Koning Albertstraat.

Eén persoon, een 17-jarige jongen met een zware lichamelijke handicap, konden ze nog tijdig uit het water halen en ter plaatse reanimeren vooraleer de drenkeling in kwestie in kritieke toestand naar het ziekenhuis te brengen. Daar is hij intussen overleden.

Een ander gezinslid, vermoedelijk de vader, kon niet meer worden gered. De moeder van het gezin werd later dood in de gezinswoning in Laakdal aangetroffen.

Er is een onderzoeksrechter aangesteld om de precieze omstandigheden te achterhalen. Een familiedrama is een van de pistes die worden onderzocht.

"Bedelen om zorg laat sporen na bij mensen"

De vereniging van ouders met gehandicapte kinderen Zorggebruikers reageert ontsteld op het gezinsdrama. "De zorg om een kind met een handicap kan zwaar wegen', zegt Marc Van Gestel van Zorggebruikers. Meer dan 22.000 gehandicapten staan op de wachtlijst voor opvang en dat kan volgens de organisatie niet langer.

"Het recht op ondersteuning is essentieel. Mensen moeten enerzijds worden ondersteund om de zorg zo lang mogelijk op zich te nemen", zegt Van Gestel. "Maar ze moeten anderzijds ook weten dat anderen die zorg van hen kunnen overnemen wanneer ze het zelf niet meer kunnen, zonder dat ze daarvoor moeten bedelen. Dat laat sporen na bij mensen."

Foto Franky Van Leeuwen / Nnieuws.