Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gehavend VC Herentals verliest op Sint Dimpna : 3-0

VC

'Met een gehavende ploeg en bijgevolg een hel rits jongeren, de gemiddelde leeftijd kwam niet ver boven de 20 jaar uit, leek het niet simpel om iets te rapen bij een ploeg met veel kwaliteiten, zoals Sint Dimpna. Maar toch', zegt Jan Deckers, VC-pr.

'Na het afscheid van trainer Braeckmans nam Frank Leysen (T2), met een Sint Dimpna verleden, zijn plaats in. Van bij de eerste baltoetsen was het meteen duidelijk dat de thuisploeg VC meteen schaakmat wilde zetten.

Veel druk naar voren met al meteen een kopbal die door Brosens simpel werd gepakt. Maar roodwit voetbalde aardig mee en het was even schrikken voor Sint Dimpna wanneer Dillen zich mooi vrijspeelde en op doelman Baeten mocht afgaan.

Hoefnagels had de bal maar binnen te duwen maar Jens ging voor eigen succes en trapte over. Sint Dimpna speelde verzorgd voetbal, maar de bezoekende verdedigers stonden pal. We zitten al in minuut 20 wanneer een Gelenaar op een vrije schop naast kopte. Enkele minuten later viel de bal in de kluts voor Brosens en de bal hobbelde in doel.

Het appél om buitenspel werd weggewuifd. 1-0 De wedstrijd ging nu heen en weer, zonder uitgesproken kansen. Maar Sint Dimpna was toch niet gerust in de goeie afloop. In de 36e minuut noteerden we de volgende grote bezoekende mogelijkheid. De bal viel nu voor de neus van Baeten in de klus maar niemand van de  bezoekers kreeg de bal tegen de touwen. Aan de overzijde waaide een hoge voorzet richting de 2e zone en bij afwezigheid van de kopbalsterke Bellens, kon Sint Dimpna de score verdubbelen.

Met de rust in zicht mocht Laenen op Baeten afgaan omspeelde hem ook maar dan vlagde de grensrechter, tot groot bezoekend ongenoegen, voor buitenspel. Een tegentreffer had de partij zeker nieuw leven ingeblazen.

De tweede helft begon met een schot van de thuisploeg, maar dat ging ver over. Even later was Sint Dimpna daar weer maar nu ging de poging niet zover naast. VC probeerde wel maar de Geelse verdediging speelde in een zetel. Toch overheerste een gevoel dat een bezoekend doelpunt zomaar kon.

Tot in de 69e minuut.  Een veel te korte terugspeelbal werd onderschept en Janssens tikte de bal simpel voorbij Brosens. 3-0 Een vroege Sinterklaascadeau met een grote strik er rond. Sint Dimpna had de schaapjes op het droge, VC was zelfs geen verdiende eerredder gegund. Maar voetbal gaat niet over cadeautjes alhoewel de derde tegentreffer als zodanig toch wel kon tellen. De wedstrijd was gespeeld en bloedde dood.

VC zal zich moeten bezinnen om voor Nieuwjaar toch nog wat punten te rapen. Misschien kan een nieuwe oefenmeester soelaas brengen? Wie dat wordt is voor ons nog wat koffiedik kijken.

Volgende week staat de volgende thuismatch geprogrammeerd : Kalmthout is dan te gast op Sint Janneke. Aanvang om 14:30 u.'