U bent hier

Geheugenproblemen binnen het gezin? Poetsdienst dienst seniorenplus Mol helpt je

Mol
29.12.2020 - 07.36u
Door: Lex Verellen

De poetsdienst van dienst seniorenplus staat voortaan klaar voor gezinnen die geconfronteerd worden met geheugenproblemen, ongeacht de leeftijd.

Wie hiermee te maken krijgt, ondervindt vaak dat dagelijkse taken meer tijd in beslag nemen. Iets uit handen geven – zoals het poetsen van je woning – betekent in dat geval een wereld van verschil.

Onze poetsmedewerkers hebben expertise in het omgaan met geheugenproblemen en kunnen je perfect ondersteunen. Interesse? Contacteer de dienst seniorenplus op het nummer 014 33 16 00 of dienstseniorenplus@gemeentemol.be.

Tot voor kort stond de externe poetsdienst van de dienst seniorenplus voornamelijk klaar voor ouderen in onze gemeente. Vanaf 2021 leggen we onze focus op huishoudelijke hulp bij gezinnen die te maken krijgen met geheugenproblemen.

Geheugenproblemen worden veroorzaakt door Alzheimer, depressie, ongeval, ziekte,... en zijn dus niet leeftijdsgebonden. Daarnaast kunnen ook zorgbehoevende inwoners ouder dan 90 jaar beroep doen op deze dienstverlening.

Wat mag je verwachten

Onze poetsmedewerkers komen wekelijks vier uur per week langs. Het poetsen van het huis blijft de belangrijkste taak. Maar daarnaast is er aandacht voor de persoon met geheugenproblemen en de mantelzorger.

Er is tijd voor een babbel, een wandeling, om te luisteren naar wat de persoon bezig houdt. Zo houden de poetsmedewerkers de vinger aan de pols en informeren ze de dienst seniorenplus wanneer er bijkomende zorgnoden zijn. Op die manier bieden we zorg aan op maat en blijven we zelfstandigheid ondersteunen.

Je betaalt de poetshulp met dienstencheques.

Hoe aanmelden?

Heb je interesse in deze poetshulp? Neem dan contact op met de dienst seniorenplus via het nummer 014 33 16 00 of dienstseniorenplus@gemeentemol.be.

Een maatschappelijk werker contacteert je en informeert tijdens een (telefoon)gesprek naar je noden.

Op basis van het aantal beschikbare plaatsen, krijg je na intern overleg poetshulp toegewezen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto