Afgelopen weekend heeft De Kaasboerin in Mol, Postel zijn deuren heropend. Voorlopig enkel in het weekend, vanaf 27 juni weer doorlopend.

Uitbaters Jan Cools en Rik Wynants zagen dit voorjaar alle communiefeesten, middagshows, ontbijten etc. in rook opgaan en starten nu opnieuw met een nagenoeg lege agenda.

De infrastructuur werd volledig aangepast aan de geldende coronarichtlijnen en er wordt volop ingezet op restaurant, terras en speeltuin.

Wat betreft de middagshows blijft het voorlopig afwachten hoe de situatie verder evolueert. Het doelpubliek behoort grotendeels tot de risicogroep. Hoewel de zitplaatsen worden beperkt en de onderlinge afstanden kunnen worden gegarandeerd, zijn deze mensen voorzichtiger met reserveren.

"Concreet betekent dit voor ons na 26 jaar vanaf nul herbeginnen. Dat vereist een creatieve aanpak: zo hebben we ons populaire ontbijtbuffet op zondag in een nieuwe formule gegoten, waarbij alles aan tafel wordt geserveerd, aangevuld en gaan we in juli van start met een zomerwandeling.

Zoals voor vele andere sectorgenoten wordt het knokken om deze periode gezond door te komen, maar de mensen staan te popelen om weer buiten te kunnen. Wij willen er voor zorgen dat dit kan op een veilige, verantwoorde manier," aldus de zaakvoerders en hun team.