Aan Sassenhout in Vorselaar is vanmiddag rond 11.40u een beschermd picturaal schuurtje deels in vlammen opgegaan. Het gaat om een geklasseerd gebouwtje dat nog was bewaard na een grote villabrand - ook met rieten dak - eind februari 2019.

Omdat het om een rieten dak ging, was het voor brandweer Kempen vanmiddag ingewikkelder om het vuur te blussen bij deze droogte. Het dak moest helemaal uit elkaar getrokken worden.  De brandweerposten van Geel, Herentals, Grobbendonk en ook Herenthout waren snel ter plaatse.

Maarten Wouters, gemeenteraadslid in Grobbendonk, is eigenaar : 'De technische recherche van politie Neteland is ter plaatse gekomen en heeft een pv opgesteld. 

Ik denk wel dat de basisconstructie van 6m x 9m van de schuur gevrijwaard is.  Het is een beschermd gebouwtje en staat in het register erfgoed.   De oorsponkelijke hoeve dateert uit de 17e eeuw.  Ik heb plannen om het na de restauratie de naam 'Hoeve Sassenhout' te geven.  Het is de bedoeling dat het in de omgevingswerken wordt opgenomen en een gemeenschappelijk bestemming (bergplaats) zou krijgen voor de toekomstige bewoners.'

Door de brand bleef de rijbaan een tijdlang volledig versperd. Wat het vuur heeft veroorzaakt, wordt nog onderzocht. Maar werklui waren net bezig met bouwwerken en betonijzer aan het slijpen aan de nieuwbouw op dezelfde eigendom.  Foto's Peter Vanderveken/NNieuws.