Op health tour naar Mongolië om chronische aandoeningen onder handen te nemen. Het kan sinds kort dankzij de Geelse ondernemer Mario Steurs en zijn Mongoolse collega Nomin Gantumur. Geen behandeling met medicijnen, maar back to basics in de Mongoolse natuur. Een uniek gegeven in Vlaanderen.

"Het idee voor de opstart van een health tour is eigenlijk ontstaan nadat ik zelf op 'genezingskuur' ben geweest in Mongolië", vertelt Mario Steurs, zaakvoerder van het Geelse reisbureau Ying Ying Travel dat gespecialiseerd is in reizen naar China en Mongolië. "Ik had zelf last van psoriasis en op aanraden van onze lokale gids Nomin heb ik me enkele dagen teruggetrokken in de Mongoolse natuur."

Mongolië staat bekend voor haar stressvrije omgeving, veelheid aan natuurlijk voedsel en organische accommodaties. Dit alles in combinatie met het verwerven van inzicht in de oorzaken van psoriasis en advies over hoe deze aandoening onder handen kan genomen worden, hebben ervoor gezorgd dat de huidziekte van Mario vandaag de dag fel verbeterd is.

Alternatieve behandeling

"Er bestaan heel wat verschillende auto-immuunziektes met vaak, zonder het goed en wel te beseffen, dezelfde hoofdoorzaak. Enkel de symptomen verschillen", gaat ervaringsdeskundige en Mongoolse gids Nomin verder. Zij verblijft momenteel twee maanden in België om Ying Ying Travel binnenkort mee te vertegenwoordigen op de vakantiesalons in Antwerpen en Brussel.

"Waar traditionele dokters vandaag de dag diagnoses vaststellen en zorgen voor geschikte medicijnen, wordt er bij alternatieve behandelingen meer gekeken naar de persoon in kwestie. Net door inzicht te krijgen in het waarom van de klachten en meer één te worden met de natuur, kunnen allerhande ziektes beter onder controle gehouden worden."

Vergezeld door dokter

De gloednieuwe health tour vormt de perfecte aanvulling op de grote verscheidenheid aan begeleide privé- en groepsreizen die Ying Ying Travel vandaag al te bieden heeft. "Een health tour naar Mongolië is uniek in Vlaanderen en richt zich tot mensen die kampen met allerhande chronische aandoeningen, zoals astma, artrose, reuma, eczeem, psoriasis of een depressie.

Tijdens deze 14-daagse begeleide reis, worden de reizigers vergezeld door een dokter die gespecialiseerd is in een alternatieve genezingswijze en hen heel wat nuttig advies kan geven.

Daarnaast voorzien we ook een heleboel extra ontspannende activiteiten, zoals massages en meditaties. Vandaag kan de reis al op individuele basis geboekt worden. Vanaf 2019 worden er ook groepsreizen opgezet. " (pb)