Begin april 1943. Twee duikboten worden klaargemaakt om te vertrekken. Boot 1001 krijgt een geheime lading, boot 1002 de gebruikelijke lading. De boten vertrekken met tijdsverschil van 45 minuten. Eerst boot 1001, dan boot 1002. Na het verlopen van enkele weken wordt boot 1001 aangevallen en zwaar beschadigd. Boot 1002 schiet ter hulp.

Beoordeling Boekscout :

'Jouw boek is een uitgeschreven jongensdroom compleet met duikboten, spionnen en verkenningstochten op onbewoonde eilanden. Door jouw manier van schrijven, waarbij je veel dialoog hebt toegevoegd en je geen onnodige dikdoenerige woorden gebruikt, heb je het geheel toegankelijk gemaakt voor een brede doelgroep van lezers.

Doordat de bemanning in jouw boek veel verschillende landen aandoet en je beeldend schrijft, waarbij je ook telkens duidelijk aangeeft waar de bemanning zich precies bevindt, heb ik na het lezen van jouw boek echt het idee dat ik zelf op reis ben geweest langs stierengevechten en tropische eilanden.

De fictieve elementen van jouw verhaal zijn verweven met echte historische gebeurtenissen waardoor het geheel een authentieke sfeer mee heeft gekregen. Het maakt jouw boek bij uitstek geschikt om erbij te pakken wanneer je even lekker weg wil dromen van het echte leven.

Ik weet dan ook zeker dat bij menig lezer de avonturierszin zal zijn aangewakkerd na het omslaan van de laatste pagina.'