U bent hier

Geluidsschermen langs E19 in Brecht

Provincie Antwerpen
03.05.2013 - 14.03u
Door: Herman Gezelle

Op 10 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer in Brecht met het plaatsen van geluidsschermen naast de E19 (Antwerpen-Breda) in de richting van Nederland. De werkzaamheden zullen ruim een maand duren. Ter hoogte van de werf blijft doorgaand verkeer altijd mogelijk, zij het op versmalde rijstroken.

Geluidsschermen op 2 plaatsen

Er komen geluidsschermen op 2 plaatsen: over een lengte van 360 meter ter hoogte van de Schotensteenweg en over een lengte van 410 meter ter hoogte van de Van de Reydtlaan. Daar kampen de buurtbewoners al jaren met geluidsoverlast van de naburige autosnelweg. Geluidsmetingen en berekeningen wezen uit dat absorberende geluidsschermen een oplossing kunnen bieden.

Gemeente Brecht betaalt mee

De geluidsschermen zijn 4,5 meter hoog en worden aan weerszijden beplant met klimplanten. De totale kostprijs voor de geluidsschermen bedraagt ruim 1,3 miljoen euro. Bijna de helft daarvan wordt betaald door de gemeente Brecht. Die benadrukt dat de geluidsschermen het wooncomfort van veel inwoners sterk zal verbeteren.

Snelweg blijft open

De E19 blijft altijd open in beide richtingen. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer in de richting van Nederland over versmalde rijstroken geleid. Ter hoogte van de werf geldt ook een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto