Uitgebreider, fijnmaziger, veiliger en aantrekkelijker: het fietsnetwerk Kempen 2020 serveert nóg meer comfort. Met de hulp van toeristische partners, gemeentebesturen, terreinbeheerders, vrijwilligers en fietsers gaf Toerisme Provincie Antwerpen het netwerk een kwaliteitsinjectie.

Het resultaat? 65 kilometer extra trajecten, meer fietsplezier en vlottere verbindingen tussen de Kempen en de omliggende steden en regio's.

Plus een gloednieuwe fietskaart Kempen 2020.

De Kempen zijn klaar voor een grand cru fietsjaar!

Om de drie jaar voert Toerisme Provincie Antwerpen een grondige controle van het fietsknooppuntennetwerk uit. Naast de expertise van de eigen Routedokters en feedback van fietsers geven ook toeristische partners, gemeentebesturen, terreinbeheerders en vrijwilligers nuttige input.

Bovendien evolueert de situatie op het terrein voortdurend. "Al enkele jaren speelt de provincie Antwerpen een voortrekkersrol in de aanleg van fietsostrades. Tegelijk investeren gemeentebesturen in hun fietsinfrastructuur.

Het spreekt voor zich dat we beide, waar opportuun, integreren in ons netwerk. Zo maken fietsbruggen over de Kleine en Grote Nete interessante verbindingen mogelijk in Lier en Hulshout.

Nieuwe fietspaden helpen toeristische attracties ontsluiten, zoals de kastelen Hallehof in Zoersel en Hof ter Laken in Heist-op-den-Berg of het Park van de franciscanessen in Wuustwezel,' klinkt het.

Nieuwe fietskaart

Naast de integratie van nieuwe fietspaden, fietsbruggen en fietsostrades sleutelde Toerisme Provincie Antwerpen verder aan de veiligheid en het comfort. De Routedokters werkten de laatste gevaarlijke punten weg en deelden enkele lange trajecten op in kortere lussen. Tegelijk optimaliseerden ze de verbindingen naar de Kempen.

Alle 2175 km routes, knooppunten en toeristische blikvangers vind je terug op de gloednieuwe fietskaart Kempen 2020.

Goed om te weten: ook de knooppuntenroutes in Antwerpen, Mechelen, Zuidrand en Scheldeland staan op de kaart. Meer nog, de uitsnede omvat een deel van de aangrenzende netwerken in Limburg en Vlaams-Brabant en zelfs Zeeland, Midden-Brabant en Kempen (NL).

5,6 miljoen fietstochtjes, 84 miljoen euro bestedingen

“Blijven investeren in het onderhoud en de kwaliteitsverbetering van routes, netwerken en service” vermeldt het nieuwe strategisch plan voor toerisme in de Kempen 2020-2025. Het fietstoerisme betekent immers big business.

Meer info

Je bestelt de fietskaart Kempen 2020 (9,95 euro) op www.kempen.be.

Populaire routeplanners als www.routeyou.comwww.fietsnet.be en www.vlaanderen-fietsland.be werken met up-to-date gegevens.

Detailkaartjes van de meest ingrijpende wijzigingen aan het fietsnetwerk vind je op www.routedokter.be.

Extra bordjes langs het fietsnetwerk maken fietsers attent op een gewijzigde situatie.