U bent hier

Gemeente bezorgt NMBS eisenpakket voor Kempense treingebruikers

Kempen regio | Lille | Vlaanderen
31.03.2020 - 17.43u
Door: Mark Jaspers

Het lokaal bestuur Lille heeft de NMBS een brief bezorgd waarin het haar ongenoegen uit over de stiptheid van de treinen. De gemeente heeft zelf geen station, maar heel wat inwoners trekken dagelijks wel naar het station van Turnhout of Herentals om op hun werk te geraken.

"Dagelijks nemen zo'n 4.000 Kempenaren de trein in Herentals, 1.642 reizigers in Turnhout, 2.354 in Mol, 1.796 in Heist-Op-den-Berg en 1.816 in Geel", klinkt het bij de gemeente.

"Uit het onderzoek bleek onder andere dat de piekuurtrein naar Mol slechts een op de vier dagen op tijd aankomt en dat de trein Binche-Turnhout een van de minst stipte treinverbinding van het land is."

Eisenpakket

De eisen van de gemeente zijn duidelijk: de plannen om de stiptheid van Turnhout-Brussel te verbeteren snel uitvoeren, betere afstemming van de verbindingen van De Lijn op die van de NMBS, betaalbare tarieven, een stiptere lijn Mol-Brussel, betrouwbaarder materieel met meer comfort, geen afbouw van de dienstverlening, geen extra stations sluiten in de Kempen en de stiptheid beter meten." (mpl) Foto Nnieuws archief.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto