U bent hier

Gemeente biedt ondersteuning bij het inzamelen van landbouwfolie

Herenthout
23.06.2020 - 19.30u
Door: Mark Jaspers

Landbouwers gebruiken doorheen het jaar heel wat kilo's landbouwfolie voor hun activiteiten. Denk maar aan kunstmest- en veevoederzakken, tunnelfolie voor serres, kuilfolie voor het conserveren van kuilvoer, zoals gras en andere voedergewassen, ...

Deze folies zijn behoorlijk belastend voor het milieu. Landbouwers zijn daarom wettelijk verplicht om gebruikte landbouwfolies apart aan te bieden bij ophaling of inzameling.

Zo kunnen ze gerecycleerd worden tot nieuwe folies en kan er fors bespaard worden op grondstoffen. Het is een eenvoudige manier om bij te dragen aan een duurzame toekomst en een gezonde leefomgeving.

In Herenthout heeft AVEVE de voorbije jaren een inzameling van landbouwfolie georganiseerd en ook dit jaar zal AVEVE instaan voor de inzameling in het najaar.

De gemeente zal AVEVE hierbij ondersteunen door de landbouwers aan te schrijven met informatie over de inzameldag en de inzamelvoorwaarden.

Daarnaast zal de gemeentelijke technische dienst tijdens de inzameldag bijstand verlenen door de landbouwfolie plat te drukken in de containers.

De inzameling via AVEVE is niet gratis. Er zal een vergoeding aangerekend worden aan de landbouwers. De afvoer van de landbouwfolie gebeurt door AVEVE die bovendien de kosten dragen die hiermee gepaard gaan.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto