Op 30 september gaat ook in onze gemeente de derde editie van de Handhavingsweek Zwerfvuil en Sluikstort van start. Dit jaar focust de actie op het opruimen van hondenpoep. Zowel gemeente als lokale politie ondernemen tijdens deze week acties waarbij ze overtreders aanspreken en beboeten. Diegenen die het wel goed doen, worden beloond met leuke gadgets.

Rondslingerend zwerfvuil en sluikstorten blijven een hardnekkig probleem, ook in onze gemeente. Straten en buurten ogen vuil, opruimen kost veel geld en vergt heel wat tijd en inzet van mensen en middelen. Bovendien veroorzaakt rondslingerend afval ernstige milieuproblemen die een doorn in het oog zijn voor onze inwoners.

Acties lokale politie

De lokale politie plant verschillende acties. Ze patrouilleren extra aan de sluikstort-hotspots, waaronder zeker het skatepark in de Rivierstraat en de laad-en loskade aan 't Getouw. Ook controleren ze –zowel in burger als in uniform- op bezit van poepzakjes bij baasjes met hun hond op de wekelijkse markten. Ben je een voorbeeldig baasje? Dan krijg je een beloning!

Een kakje zonder zakje

Net zoals de politie, verleent het gemeentebestuur graag haar medewerking aan dit mooie initiatief. Achtergelaten hondenpoep op openbaar domein krijgt tijdens de handhavingsweek een vlaggetje van de milieudienst waar op staat 'Jammer, een kakje zonder zakje'. Door de vlaggetjes vestigen we extra aandacht op de hoeveelheid hondenpoep die de baasjes niet opruimen. Wie zich ook stoort aan hondenpoep en de actie mee wil ondersteunen, kan vlaggetjes oppikken aan de info- en onthaalbalie in 't Getouw, Molenhoekstraat 2.

Meld sluikstort en hondenpoep!

Kom je ergens onderweg sluikstort of hondenpoep tegen op openbaar domein? Meld dit via www.gemeentemol.be/meldingen. Samen zorgen we voor een #MooiMol.

Meer info:

> milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be

> lokale politie Balen-Dessel-Mol, 014 33 37 00, onthaal@politiebalendesselmol.be