U bent hier

Gemeente gaat op zoek naar erfpachter voor oud-gemeentehuis van Poederlee

Lille
25.02.2021 - 17.13u
Door: Mark Jaspers

Binnenkort een architectenbureau of kapperszaak in het oud-gemeentehuis van Poederlee? Het zou zomaar kunnen. De Lilse gemeenteraad besliste gisteren namelijk om het historische pand te verpachten.

Het gaat om een princiepsbeslissing. De juiste voorwaarden voor de verpachting moeten nog uitgewerkt worden.

Het voormalige gemeentehuis van Poederlee deed nog een tijdje dienst als PWA-kantoor, maar staat nu al meer dan drie jaar leeg. Het gemeentebestuur van Lille wil graag een nieuwe invulling geven aan het gebouw.

Schepen van Patrimonium Vincent Goossens (N-VA): "We beschikken als gemeente over een groot patrimonium. We hebben het volledige patrimonium van de gemeente in kaart gebracht en willen alle gebouwen maximaal activeren. Het oud-gemeentehuis van Poederlee is een gebouw met een rijke historiek.

We willen er dan ook voor zorgen dat het niet uit ons dorpsbeeld verdwijnt. De leegstand doet het gebouw geen goed. We hebben eerst gezocht naar een gemeentelijke invulling, maar de beperkte ruimte die het gebouw biedt, maakte dit moeilijk.

Het gebouw kan wel een ideale ruimte zijn voor bijvoorbeeld een architect of kapperszaak. Daarom besloten we het gebouw ter beschikking te stellen via erfpacht. We gaan dus op zoek naar een erfpachter die zich voor lange termijn wil engageren, mee wil investeren in het gebouw en de authenticiteit ervan wil bewaren.

Op die manier kunnen we de toekomst van het oud-gemeentehuis verzekeren en blijft het gebouw deel uitmaken van het dorpszicht van Poederlee."
Het gemeentebestuur werkt momenteel aan een erfpachtovereenkomst waarin alle voorwaarden en de termijn van de erfpacht zullen opgenomen worden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto