Vandaag vond een oefening plaats waarbij het gemeentebestuur van Grobbendonk, de hulpdiensten en Woonzorgcentrum De Wijngaard hun nood- en interventieplannen getest hebben.  Als opzet voor deze oefening werd een brand gesimuleerd in het woonzorgcentrum met als doel de noodprocedures van zowel het gemeentebestuur, de hulpdiensten als het woonzorgcentrum te kunnen testen.
 
Tijdens een rampenoefening kan nagegaan worden of de correcte beschermingsmaatregelen genomen worden, het evacuatiemateriaal kan getest worden, de kennis van de noodvoorschriften op het terrein kan geëvalueerd worden en de communicatiedoorstroming kan geanalyseerd worden.

Na de oefening wordt een grondige evaluatie gemaakt om op basis van de praktijkervaring bij te sturen waar nodig. Aan de hand van oefeningen kunnen we onze veiligheidsprocedures dus permanent verbeteren.

De betrokken partijen vonden deze oefening zeer leerrijk. De opgedane kennis zal bijdragen om op gepaste wijze te kunnen reageren bij noodsituaties in de toekomst.