Grobbendonk werkt reeds jaren hard om haar duurzaam afvalbeleid te optimaliseren. 'Afval wordt binnen onze gemeente als grondstof beschouwd,' zegt burgemeester Eric Van Meensel (N-VA). 'In 2013 ging Grobbendonk van start om al het ingezamelde groenafval, afkomstig van inwoners en de gemeentelijke groendienst, om te zetten in kwaliteitsvolle compost.

'Onze recyclageparkwachters leveren grote inspanningen om een hoogwaardige compostverwerking te blijven garanderen en aan de Vlaco kwaliteitseisen te kunnen voldoen. Vlaco verenigt overheden en bedrijven die organisch-biologisch afval verwerken en is erkend om kwaliteitscontroles bij hen uit te voeren.'

'Tijdens de jaarlijkse audit controleerden zij de Grobbendonkse compost op zowel de grondstoffen, het proces als het eindproduct.

Dankzij de zorg en inzet van onze recyclageparkwachters, slaagde Grobbendonk opnieuw met glans voor de test waardoor onze compost het Vlaco-label mag dragen. De gemeentelijke compost zit boordevol waardevolle stoffen die de grond doen herleven', besluit Eric Van Meensel.

Inwoners van Grobbendonk en Bouwel kunnen gratis compost afhalen op het recyclagepark (Industrieweg 28, Grobbendonk) of aan huis laten leveren.