U bent hier

Gemeente Grobbendonk overhandigt cheque inzamelactie taxus aan Olivia Hendrickx Research Fund

Grobbendonk
04.11.2013 - 15.48u
Door: Herman Gezelle

Het gemeentebestuur van Grobbendonk is, samen met de inwoners, de strijd aangegaan tegen kanker door het organiseren van een grootscheepse inzameling van het snoeisel van taxushagen. De opbrengst van deze actie gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. Maandag 4 november  overhandigde het college van burgemeester en schepenen in aanwezigheid van Stolk Medicinal Plants, een maxicheque van € 1.417,20 aan het Olivia Hendrickx Research Fund.

Een taxushaag bevat de kostbare stof baccatine die de basisgrondstof is voor een belangrijk medicijn in de behandeling van verschillende soorten kanker. Tot en met 14 september jl. konden de inwoners vers, zuiver en droog taxussnoeisel naar het recyclagepark brengen en zo de actie steunen. Het gemeentebestuur heeft hiervoor samengewerkt met Stolk Medicinal Plants. Zij haalden het taxussnoeisel op en verwerken dit  in een medicijn tegen kanker.

De opbrengst van deze actie zal integraal overgemaakt worden aan het Olivia Hendrickx Research Fund vzw in Herentals. Het Olivia Hendrickx Research Fund wil het wetenschappelijk therapeutisch onderzoek naar kanker in België ondersteunen.

De aandacht gaat vooral naar vernieuwende projecten waarvoor weinig commerciële belangstelling bestaat of die niet als basisonderzoek worden beschouwd. Via de ingezamelde fondsen werkt het Research Fund in de eerste plaats mee aan de verfijning van het basiskankeronderzoek, de ontwikkeling van het tumorvaccin en de financiële bijstand aan patiënten. Het Olivia Hendrickx Research Fund wil iedereen, in het bijzonder de zwaksten en de allerkleinsten, meer kansen geven op een gezonde toekomst.

De inzamelactie van het gemeentebestuur onderscheidt zich door haar dubbele werking: er werd een waardevolle grondstof voor een levensreddend medicijn ingezameld én we steunen Kom op tegen Kanker.

De inwoners van Grobbendonk en Bouwel hebben massaal hun hagen gesnoeid. In totaal werd 3.543 kilo taxussnoeisel opgehaald, wat resulteert in een mooi bedrag ten voordele van kankerbestrijding: met deze actie werd maar liefst  €1.417,20 ingezameld.

Het gemeentebestuur en het Olivia Hendrickx Research Fund danken de inwoners van Grobbendonk en Bouwel hartelijk voor hun medewerking.

Op de foto v.l.n.r :  Annemie Marnef, Maarten Wouters, Frank Kleintjens, Eric Van Meensel, Vincent Van Genechten, Herman Cambré, Greet Van de Peer, Ilse De Reze, Carine Geyselings, Eddy Hendrickx.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 09.07.2020 - 07.21u

De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen

 De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen
Vlaanderen 08.07.2020 - 17.29u

Voorzichtig herstel van Antwerpse arbeidsmarkt

Kempen regio | Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 17.28u

Wolf Billy is weg? En komt bijna zeker niet meer terug?

Wolf Billy is weg?  En komt bijna zeker niet meer terug?
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 15.36u

Kleurcodes bepalen voor welke reizigers coronatest en quarantaine verplicht worden

 Kleurcodes bepalen voor welke reizigers coronatest en quarantaine verplicht worden
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 14.45u

'Nieuwe aftrapuren JPL betekenen de dood voor het amateurvoetbal'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 12.20u

'De leukste zomer beleef je in het Rivierenhof'

'De leukste zomer beleef je in het Rivierenhof'
Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 11.41u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto