Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gemeente Grobbendonk verwerft €450.000 bijkomende subsidies voor binnengebied Volle Vaart

Grobbendonk

Meer dan een jaar geleden kondigde de gemeente Grobbendonk aan de ambitie te hebben om de brede omgeving van het gemeenschapscentrum De Volle Vaart (zijnde het binnengebied van de straten Quinten Matsyslaan, Boudewijnstraat en Vaartkom) te ontwikkelen tot een intergenerationeel park.

'Recent mocht onze gemeente extra subsidies ontvangen ten bedrage van €450.000 van de Vlaamse overheid en provincie Antwerpen aan de gemeente in het kader van toerisme, plattelandsontwikkeling en droogteproblematiek.

Burgemeester Marianne Verhaert (GiB) is zeer tevreden met het verkrijgen van de nieuwe subsidies. “In samenwerking met het Strategisch Project Kleine Nete hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan subsidiedossiers en zijn dan ook blij dat de hogere overheden onze ambitie om een belevingspark in het centrum van Grobbendonk mee willen waarmaken.

Vorig jaar werden er nog subsidies toegekend aan de gemeente voor een nieuw skatepark in de omgeving. De nieuwe middelen kunnen we nu inzetten voor een volgende fase, namelijk de aanleg van een nieuwe speeltuin, een vlonderpad, heraanleg van de tuin van de Oude Pastorij, de aanleg van zachte verbinden, …

Daarnaast zal er sterk ingezet op ontharding, regenwaterrecuperatie en droogtebestrijding”.

“De nieuwe speeltuin zal de naam ‘Waterplas van bever Bas’ krijgen.”, vult schepen van jeugd Brent Wouters (GiB) verder aan. “Vorig schooljaar hebben we met kinderen een participatietraject gehouden en de combinatie van spelen en water was duidelijk een grote liefhebber.

Aangezien deze omgeving in watergevoelig overstromingsgebied ligt, zagen we de kans om waterberging en spel te combineren.” Het fictieve figuurtje Bever Bas zal één van de figuren zijn die prominent aanwezig zal zijn in de omgeving.

Voorzitter van de gemeenteraad Peggy Goormans (GiB) was diegene die het schepencollege wist te overtuigen voor de investering in deze omgeving. De coronacrisis gaf vervolgens nog dat extra duwtje in de rug en het concept voor een belevingspark werd gecreëerd.

Door het groot aantal positieve antwoorden op de online enquête was het lokaal bestuur meer dan overtuigd dat het de investering waard gaat zijn. Aangezien het toch een grote investering vraagt, werd er sterk ingezet op projectsubsidies van hogere overheden en met resultaat!'

Ben jij benieuwd naar de plannen? Kom dan naar de volgende infomarkt op 25 januari  tussen 18u en 20u in GC De Volle Vaart.

Foto : Marianne Verhaert, Brent Wouters & Peggy Goormans / NNieuws.

Vaartkom, Grobbendonk, België

Grobbendonk

Deel dit artikel