Grobbendonk roept inwoners op om zich te registreren als bloeddonor

De behoefte aan bloed is groot. Daarom richt de plaatselijke Rode Kruis-afdeling Grobbendonk-Vorselaar driemaandelijks bloedinzamelingen in Grobbendonk en Bouwel in. Door de korte bewaarperiode van bloed, slechts 35 dagen, is er steeds nieuw bloed nodig. Traditioneel is er tijdens de zomermaanden een kleiner aanbod aan vers bloed terwijl de nood eraan even hoog blijft.

De gemeente Grobbendonk doet dus een warme oproep aan iedereen om zelf bloeddonor te worden. Ben je tussen 18 en 66 jaar oud en verkeer je in goede gezondheid, aarzel dan geen seconde! Als je doneert vóór je 66ste, dan kan je dat blijven doen tot 71 jaar! Je mag 4 maal per jaar bloed geven en dit met een tussenperiode van 3 maanden.

50 nieuwe donoren

Voor Grobbendonk zoeken we minstens 50 nieuwe kandidaat-donoren. Je kan je registreren via bloedinzameling.rodekruis.be/grobbendonk . Je kan ook terecht bij de dienst LMGD, tel. 014 50 78 67. Alle kandidaat-donoren die zich registreerden, worden uitgenodigd naar de bloedinzameling van 6/10/2016 in Grobbendonk. Op deze bloedinzameling geeft het college het goede voorbeeld door aanwezig te zijn en ook bloed te geven.

Op de afgesproken bloedinzameling zal het label ‘Gemeente met een hart’ worden overhandigd aan het college, dit op voorwaarde dat het verwachte aantal kandidaat-donoren effectief werd geregistreerd. Bloed geven is makkelijk, veilig en pijnloos. Het beste bewijs: wie eenmaal heeft gedoneerd, blijft dat meestal ook doen. Het geeft je een goed gevoel want jouw bloeddonatie is voor veel mensen van levensbelang.

Inzameldata

Bloedinzamelingen tussen 18.00 en 20.30 uur: dinsdag 12 juli 2016: Parochiezaal, Dorp 43, Bouwel donderdag 6 oktober 2016: De Volle Vaart, Vaartkom 6, Grobbendonk dinsdag 11 oktober 2016: Parochiezaal, Dorp 43, Bouwel Meer info: Dienst gezondheid, tel. 014 50 78 67.