Door corona konden allerlei gemeentelijke festiviteiten dit jaar niet doorgaan. Het lokaal bestuur wil echter zijn medewerkers en inwoners niet in de kou laten staan en bedankte hen daarom met een alternatief.

Geen grootse activiteiten dit jaar en dus ook geen personeelsfeest of vrijwilligersfeest. In ruil voor de extra inspanningen die het personeel heeft geleverd het afgelopen jaar, mochten zij een eindejaarsattentie uitkiezen.

Iedereen kreeg zo een wijn- en cavabox, een ontbijtbox, een zoete zondebox of een hartige smulbox cadeau. Daarnaast kreeg elke medewerker ook enkele gemeentelijke cadeaubonnen die zij kunnen besteden bij de lokale handelaars.

Ook de meer dan 500 vrijwilligers van de gemeente kregen ondertussen een bedankkaartje en een gemeentelijke cadeaubon thuisbezorgd. Want zonder hen kan de gemeente haar dienstverlening niet dag in dag uit blijven waarborgen.

Zeker ook tijdens corona bleken de vrijwilligers hun gewicht meer dan goud waard.

Ze zorgden onder andere mee voor de bedeling van de corona-nieuwsbrief en de mondmaskers, deden boodschappen voor hen die geen netwerk hadden om op terug te vallen en slaagden erin om de speelpleinwerking volledig coronavrij tot een goed einde te brengen.

Normaal gezien zouden we in juni ook 60 jubileumparen in de bloemetjes gezet hebben.

Als coronaproof alternatief trok het college van burgemeester en schepenen er afgelopen weekend persoonlijk op uit om hen een boeket bloemen, een rijkelijk gevulde ontbijtmand en felicitaties van het koningspaar te overhandigen. Zo kunnen ook zij het jaar 2020 afsluiten met een positieve noot.