U bent hier

Gemeente Herenthout opent al fietsend de schoolstraten

Herenthout
18.03.2022 - 11.03u
Door: Herman Gezelle

Om de veiligheid van de kinderen in de schoolomgevingen van Herenthout te verhogen, start de gemeente op woensdag 23 maart met het project schoolstraten in samenwerking met het Octopusplan.

Dit werd eerder mee opgenomen in het meerjarenplan onder de prioritaire actie 'Stappen en trappen stimuleren'.

Zowel aan GBS Klim-op als aan GO 't Klavertje en VKS en VLS De Luchtballon zullen enkele straten worden omgevormd tot schoolstraten. De schoolstraten worden uitgetest via een proefopstelling die loopt van 23 maart tot het einde van het schooljaar.

Een schoolstraat is een straat die aan het begin en einde van de schooldag gedurende een bepaalde tijd wordt afgesloten.

Met uitzondering van hulp- en nutsdiensten is geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. De straat is enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Een nadarhek met de nodige signalisatie sluit de straat af.

Bewoners en (groot)ouders worden gevraagd om de straat met de auto niet te verlaten als de schoolstraat bezig is.

Om de schoolstraten feestelijk te openen, knippen op woensdag 23 maart de betrokken schepenen aan elke school lintjes door om het project officieel van start te laten gaan. Het parcours wordt op symbolische wijze al fietsend afgelegd. Alle scholen zorgen voor versiering en muziek en verschillende leerlingen maken krijttekeningen in de schoolstraat.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto