Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gemeente Herenthout opent hondenspeelweide

Hondenspeelweide

Op zaterdag 1 april wordt de nieuwe hondenspeelweide officieel geopend. Iedereen is welkom.  De weide bevindt zich in de Koestraat, achter het oefenterrein van LRV-Herenthout en tegen het buurtbos waar veel baasjes met hun hond wandelen.

Het ontwerp van de hondenspeelweide kwam er in samenspraak met enkele hondenliefhebbers. In de speelweide vinden de honden verschillende speeltuigen zoals een slalom, poortjes om over te springen, een wip, een kattenloop, een brug en berg met tunnel.

De weide is omheind en voorzien van een veilig inkomsas, waardoor de hond vrij kan rondlopen. Voor de baasjes plaatsten we twee zitbanken.

het gemeentebestuur koos bij de inrichting resoluut voor het gebruik van duurzame materialen. Voor de omheining kozen ze onbehandeld kastanjehout en de speeltuigen zijn gemaakt uit gerecycleerd kunststof. Hiermee is de speelweide ook mooi geïntegreerd in de natuurlijke bosomgeving.

Een gezonde en tevreden hond is een hond die voldoende kan bewegen en snuffelen.

De gemeente hoopt dat de nieuwe hondenspeelweide een plek wordt waar alle honden zich op een relaxte manier vrij kunnen uitleven en waar mens en dier zich thuis voelen.'

Koestraat, Herenthout, België

Hondenspeelweide

Deel dit artikel