VOC Neteland in Herenthout is één van de tien erkende Vlaamse Opvangcentra voor Vogels en Wilde Dieren.

Omdat haar werkgebied de ganse provincie Antwerpen en een gedeelte van Vlaams Brabant behelst, komen mensen van ver buiten de dorpsgrenzen naar Herenthout afgezakt om dieren die in nood verkeren, daar te laten verzorgen.

Om hen duidelijk de weg te wijzen voorziet het gemeentebestuur nieuwe bewegwijzering naar het VOC.

Burgemeester Stijn Raeymaekers ging gisteren de nieuwe wegwijzers voorstellen in het VOC. Oprichtster Mieke De Wit, medewerker Celeste Dillen en voorzitter Eddy Vercammen mochten het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Er komen in totaal vijf wegwijzers op Herenthouts grondgebied verdeeld over de invalswegen.

Door COVID-19 is het VOC al een hele tijd dicht voor het publiek. Alle activiteiten en de jaarlijkse opendeurdag werden geannuleerd, de groene winkel en de cafetaria houden hun deuren gesloten en de rondleidingen zijn geschrapt.

Hierdoor heeft het VOC nog maar weinig reguliere inkomsten. Maar de kosten lopen onverminderd door, temeer omdat het VOC afstevent op een recordjaar van het aantal opgevangen gewonde dieren.

Giften zijn daarom meer dan welkom. Wie het VOC wil steunen, kan dit vrijblijvend doen via een storting op rekeningnummer BE66 9794 3630 0143. Dit jaar krijg je bovendien 60% belastingvoordeel i.p.v. 45% bij giften vanaf 40 euro.

Mieke is ondertussen begonnen aan haar laatste maand in het opvangcentrum. Vanaf 1 oktober gaat ze genieten van haar welverdiend pensioen ergens in Frankrijk. Celeste zal voornamelijk haar taken overnemen. Maar met de nieuwe wegwijzers zal Mieke haar weg naar het VOC niet snel vergeten!