Het lokaal bestuur van Herenthout heeft beslist om te investeren in nieuw en meer duurzaam IT-materiaal voor gemeenteschool Klim-Op.

Om tegemoet te komen aan de digitale vooruitgang in onze school dienen een aantal van de huidige materialen te worden vervangen of opgewaardeerd. Een aantal van de bestaande laptops en digitale schoolborden vertonen een defect of werken traag.

Het lokaal bestuur heeft daarom de goedkeuring gegeven voor de aankoop van nieuwe materialen.

Zo zal er geïnvesteerd worden in meer desktops in de klaslokalen. Deze hebben een langere levensduur dan laptops en bij een defect is het goedkoper om onderdelen te vervangen.

Ook zijn de prestaties van een desktop een stuk beter dan die van een laptop uit dezelfde prijsklasse. Huidige, nog werkende, toestellen worden opgewaardeerd en verder ingezet in de klaslokalen als leerlingencomputer.

Daarnaast is er ook budget voorzien voor de aankoop van interactieve touchscreens, die in de plaats komen van de bestaande digitale borden.

Deze zijn makkelijker in gebruik dan de huidige technologie met beamer en zijn door de digitale vooruitgang ook betaalbaarder geworden.

Tot slot worden er ook 20 Chromebooks aangekocht. Met de invoer van deze nieuwe toestellen wordt het aantal laptops binnen de school afgebouwd.

Chromebooks zijn makkelijker in beheer en hebben een lange batterijduur. Als proefproject zullen deze gebruikt worden in de derde graad ter ondersteuning in de klas.

Met deze investering zet het lokaal bestuur de digitalisering verder in gemeenteschool Klim-Op, met bijzondere aandacht voor de duurzaamheid van de aangekochte materialen.