U bent hier

Gemeente Kasterlee blijft investeren in zonnepanelen

Kasterlee
10.10.2018 - 21.25u
Door: Mark Jaspers

Nadat vorig jaar zonnepanelen werden gelegd op de sporthal Tielenhei en het BRT-gebouw, waren deze week alweer twee gemeentelijke gebouwen aan de beurt. Zo werden afgelopen maandag en dinsdag in de deelgemeente Lichtaart op de daken van het Ligahof en van het sociaal huis in totaal 90 zonnepanelen gelegd. 

“Daarmee blijft Kasterlee concrete stappen zetten in de realisatie van de klimaatdoelstellingen van het Burgemeestersconvenant”, zegt burgemeester Ward Kennes. In die convenant heeft Kasterlee zich geëngageerd  om 20% minder CO2-uit te stoten tegen 2020. “De hoeveelheid groene stroom die nu op de vier gemeentelijke gebouwen samen geproduceerd wordt, komt overeen met het jaarlijks verbruik van een 30-tal gezinnen,” aldus de burgemeester. 

Kostprijs om de twee gebouwen in Lichtaart van zonnepanelen te voorzien bedraagt net geen 38.000 euro.  “Dit is alweer een duurzame investering waarvan de terugverdientijd op 10 jaar geraamd wordt,”  zegt schepen van openbare werken Guy Van de Perre. “Dit is dus niet enkel ecologisch maar zeker ook economisch verantwoord.” 

Van de Perre maakt zich sterk dat ook de volgende jaren blijvend ingezet zal worden op zonnepanelen voor gemeentelijke gebouwen.  “Er liggen ondertussen weer een paar positieve studies klaar waarmee vanaf 2019 aan de slag kan worden gegaan.  Zo willen we de komende jaren ondermeer op het OC van Tielen, op het OC Van Lichtaart, en op de sporthal Duineneind zonnepanelen leggen.”  besluit de schepen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto