De Nationale Veiligheidsraad heeft de semi-lockdown maatregelen voorlopig verlengd tot en met 3 mei 2020. Maar het gemeentebestuur van Kasterlee heeft beslist om drie evenementen waar het zelf bij betrokken is in de maand mei te schrappen omwille van de dreiging van het covid-19 virus.

Concreet betekent dit dat de mei-kermis op zaterdag 16, zondag 17 en maandag 18 mei niet zal doorgaan. De kermis is immers een plaats waar alle generaties worden gemengd en de sociale afstand van 1,5 meter bij drukte moeilijk kan worden gehandhaafd.

Of de kermissen in juli in Tielen en in september in Lichtaart en Kasterlee later dit jaar kunnen doorgaan is op dit moment nog niet duidelijk.

Daarnaast is ook beslist dat er dit jaar geen eindejaarstentoonstelling wordt georganiseerd door de leerlingen van de tekenacademie. Ook dit is een evenement dat diverse generaties samenbrengt.

Het gebouw van de Oude Pastorij waar de kunstwerken worden gepresenteerd leent zich niet goed om de corona-maatregelen te respecteren wanneer mensen de kleine ruimtes bezoeken en elkaar kruisen in de traphal.

Tenslotte is ook het geplande officiële bezoek aan de Roemeense partnergemeente Acatari afgelast. Kasterlee heeft al 30 jaar een vriendschapsband met deelgemeente Murgesti en van woensdag 21 tot en met zondag 24 zou een delegatie van het gemeentebestuur en het Murgesticomité naar Roemenië gaan.

Voorlopig is nog niet duidelijk of dit bezoek in het najaar kan plaatsvinden of tot volgend jaar wordt uitgesteld.'