Hoe kan ik objectief energieprijzen vergelijken? Wat als ik mijn energiefactuur niet kan betalen? Wat kan ik eenvoudig zelf doen om energie te besparen? Zijn dit vragen die ook door jouw hoofd spoken?

Het gemeentebestuur van Kasterlee organiseert op donderdag 5 mei 2022 in het OC Lichtaart een infosessie voor zijn inwoners om te leren hoe je de verschillende energiecontracten kan vergelijken via de V-test. Om 14 en om 19 uur is er een infomoment gepland.

Schepen van welzijn Sumati Adriaensen: "De huidige prijsstijgingen in de energiesector zetten heel wat gezinnen financieel onder druk. Nu de eindafrekeningen in de bus vallen, willen we onze inwoners helpen door enkele infomomenten over de energiefactuur te organiseren.

Met deze infomomenten willen we aan onze inwoners uitleggen vanwaar deze prijsstijging komt, wat ze in de toekomst kunnen doen om hun verbruik te doen dalen en hoe ze van leverancier kunnen veranderen."

Mensen die de verbruiksgegevens (eindafrekening) van gas en/of elektriciteit meebrengen, kunnen ter plaatse, met ondersteuning de V-test doen. De V-test is een onafhankelijke test waarbij je op basis van je eigen verbruik een objectieve vergelijking kan maken van alle beschikbare energiecontracten.

Zo krijg je een overzicht mee naar huis van de mogelijke verschillende contracten, specifiek voor jouw situatie.

Voor het infomoment moet je niet reserveren en het is gratis.