Toerisme Provincie Antwerpen en Toerisme Kasterlee maken samen het nieuwe bosspel 'De Beestige Bosbewoners' in de Slapende Reus toegankelijk voor dove en slechthorende kinderen.

Tijdens 'De Beestige Bosbewoners' leren kinderen de dieren die leven op de Kempense Heuvelrug beter kennen.

Met een gps-toestel in de hand gaan ze in een heuvelachtig en op onverharde bospaden op zoek naar dieren die zich verbergen in de natuur. Vinden ze het dier, dan zoeken ze het juiste puzzelstuk en maken ze het dier compleet. In een bijhorend infoboekje vinden ze ook leuke weetjes over het dier.

"Iedereen verdient een heerlijke dag familieplezier. In Kasterlee zetten we ons in op toegankelijkheid. Na een rolstoelpad in Lichtaart en een rolstoeltoegankelijk doolhof op Kabouterberg richten we ons deze keer tot dove en slechthorende kinderen en hun families. Voor hen werd de info uit het boekje vertaald naar Vlaamse gebarentaalfilmpjes en werden ze ook ondertiteld." zegt burgemeester Ward Kennes.

Ook Toerisme Provincie Antwerpen draagt deze familieactiviteit een warm hart toe. Zij ondersteunden Toerisme Kasterlee met hun expertise en droegen de kosten van de aanpassingen ter waarde van 2.500 euro.

Wie zin heeft in het bosspel, reserveert minstens drie dagen op voorhand een rugzak bij Toerisme Kasterlee. Je betaalt hiervoor 15 euro. Gezinnen met een beperkt budget kunnen via www.iedereenverdientvakantie.be de activiteit aanvragen en genieten van een verminderde prijs.  Foto rr.

Meer info www.visitkasterlee.be, www.kempen.be, www.iedereenverdientvakantie.be