U bent hier

Gemeente laat subsidiescan uitvoeren

Herenthout
04.05.2020 - 10.13u
Door: Lex Verellen

Het meerjarenplan 2020-2025 werd op 16 december 2019 goedgekeurd door de gemeenteraad. Het college heeft nu opdracht gegeven aan de firma Trifinance Belgium nv om op basis van dit meerjarenplan een subsidiescan uit te voeren.

Net zoals andere lokale besturen laten we ongetwijfeld heel wat subsidiekansen liggen. De materie is immers complex en wijzigt vaak snel. De mogelijkheden zijn nochtans heel uitgebreid en zijn op zeer diverse domeinen en niveaus terug te vinden.

De opzet is dat de subsidiescan de subsidiemogelijkheden van de huidige en toekomstige beleidsacties en projecten in kaart brengt, analyseert en omzet naar een concreet plan van aanpak.

Het lokaal bestuur krijgt hierdoor een goed overzicht van haar specifieke subsidiekansen en kan zo inzetten op een verdere optimalisatie van haar inkomsten. In de subsidiescan zal de focus worden gelegd op Vlaamse, provinciale, private en Europese subsidies.

Aan het subsidierapport zal een uitgebreid en concreet plan van aanpak gekoppeld worden, met een overzicht van de meest geschikte subsidiekansen, haalbaar-heidsanalyses, opsomming van relevante deadlines en aanlooptijden en integratie van een financiële kosten/batenanalyse. Met dit plan van aanpak heeft het bestuur een pragmatische leidraad om met de gedetecteerde subsidiekansen aan de slag te gaan.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto