De Week van de Mobiliteit sloot donderdag in veel gemeenten af met de Car Free Day. Het gemeentebestuur van Lille beloonde haar personeel dat met de fiets naar het werk kwam.

Heel wat werknemers uit de Kempen namen tijdens de Car Free Day de fiets naar het werk. Het gemeentebestuur van Lille koppelde de autoloze dag aan een wedstrijd voor het personeel om fietswielverlichting te winnen.

Schepen voor Mobiliteit Michel Leys (CD&V) deelde samen met burgemeester Paul Diels (CD&V) fietsplaatjes uit van 11.11.11 met de boodschap 'Weer een auto minder'.

Elke personeelslid dat met de fiets kwam, ontving zo'n plaatje. Op de achterzijde stond een nummer waarmee de werknemers de fietswielverlichting konden winnen. "We deelden ruim 50 plaatjes uit", weet Michel Leys. "We hebben de traditie om onze werknemers regelmatig te overtuigen om met de fiets te komen. Wie dat doet, krijgt sowieso een fietsvergoeding. Daarnaast doen we af en toe een extra actie. Zo deelden we al appels uit en hebben we een ontbijt gegeven aan de meest fervente fietsers."  Foto's W. Godschalk / Mil Cambré / NNieuws.