U bent hier

Gemeente Lille beloont inwoners die duurzaam bouwen

Lille
26.10.2020 - 11.31u
Door: Mark Jaspers

Vanaf 1 januari 2021 kan je in de gemeente Lille een premie aanvragen wanneer je duurzaam bouwt. Concreet gaat het over de investering in een warmtepomp of een zonneboiler met collectoren.

Deze premie zal de huidige premie voor een rioolaansluiting in de gemeente vervangen. De nieuwe premie ligt ter goedkeuring op de gemeenteraad van woensdag 28 oktober 2020.

Schepen van Duurzaamheid De Backer: "We vinden het belangrijk om in onze gemeente bewuste beleidskeuzes te maken die ervoor zorgen dat de impact van onze manier van leven op het leefmilieu en de omgeving beperkt blijft.

We bieden al jaren een premie aan voor mensen die een rioolaansluiting aanleggen. Ondertussen is het plaatsen van een riolering zo goed als overal verplicht.

We willen deze premie vervangen door een premie voor duurzaam bouwen om zo onze inwoners extra te motiveren om te investeren in duurzame energie. Met het bestuur willen we ook ons steentje bijdragen.

Zo besloten we pas om een oude wagen niet te vervangen en te investeren in vier elektrische fietsen die onze medewerkers kunnen gebruiken om korte verplaatsingen te doen."

Dankzij de nieuwe premie kunnen inwoners 5% van de aankoop- en plaatsingskosten terugkrijgen, en dit met een maximum van 250 euro. De premie voor duurzaam bouwen zal een jaar gelijklopen met de premie voor een rioolaansluiting. Vanaf 2022 valt de premie voor een rioolaansluiting weg.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto