Lotgenotenorganisatie OVK, Ouders van Verongelukte Kinderen, zet zich in om het aantal (dodelijke) verkeersongevallen bij kinderen en jongeren drastisch te doen dalen. Om dit te verwezenlijken betrekt OVK de steden en gemeenten bij haar strijd voor meer verkeersveiligheid.

Daarvoor werd in 2011 het SAVE-charter Steden & Gemeenten ontwikkeld, om steden en gemeenten aan te sporen een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren.

Het SAVE-charter bestaat uit 7 doelstellingen die een grotere veiligheid beogen voor elke weggebruiker en voor jongeren en kinderen in het bijzonder.

Op 4 mei 2016 ondertekende Lille het SAVE-charter. Hiermee ging de gemeente het engagement aan te werken aan een SAVE-actieplan verkeersveiligheid gestoeld op de 7 SAVE-doelstellingen.

De gemeente Lille krijgt ondertussen als 46e het SAVE-label omdat ze hun SAVE-actiejaar succesvol heeft afgerond. Dit is de 9e labeluitreiking in Antwerpen waar ze voorafgegaan werden door Rumst, Politiezone Voorkempen, Schelle, Rijkevorsel, Hemiksem, Zandhoven en Ravels. (pp) straks meer met foto.