Jaarlijks organiseren De Moedige Supporters op het domein van De Lilse Bergen de Krawatencross, een internationale veldrijdwedstrijd die al sinds 1992 bestaat. De wedstrijd behoort tot de X²O Badkamers Trofee.

De gemeente Lille was de voorbije jaren al een belangrijke partner van dit evenement. De gemeente en De Moedige Supporters hebben hun samenwerking nu vernieuwd en versterkt in een overeenkomst voor 4 jaar. De overeenkomst staat ter goedkeuring op de gemeenteraad van morgen.

Het gemeentebestuur Lille pompt €20.000 in de jaarlijkse Krawatencross.

Schepen van Toerisme Luc De Backer (Groen): "De Krawatencross in De Lilse Bergen is een uithangbord van onze gemeente. Het zet ons toeristisch op de kaart en het versterkt onze reputatie als fietsgemeente.

We vinden het belangrijk om de organisatie te ondersteunen zodat de toekomst van het evenement verzekerd is. We gaan als gemeente De Moedige Supporters de komende jaren sterk financieel en logistiek sterk ondersteunen. In ruil zorgen De Moedige Supporters voor een grote visibiliteit van de gemeente tijdens de Krawatencross."

Concreet plant de gemeente om de cross met een jaarlijkse toelage van €20.000  te steunen. Naast de ondersteuning door de gemeentelijke veiligheidscel en de lokale politie zullen ook de medewerkers van de technische dienst de Krawatencross logistiek ondersteunen.'  Foto NNieuws.