U bent hier

Gemeente neemt heel wat begeleidende maatregelen om de veiligheid te garanderen

Lier regio | Nijlen regio
07.03.2019 - 17.14u
Door: Mark Jaspers

Vanaf 25 maart voert Pidpa gedurende meerdere weken werken uit op de Grote Steenweg, de belangrijke verbindingsweg tussen Nijlen en Kessel. Er zal gewerkt worden tussen het begin van de Grote Steenweg in Kessel-Dorp en het benzinestation Q8.

Om alles veilig te laten verlopen, zijn er heel wat tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht. Zo zal er enkelrichting zijn in de richting van Nijlen en ook in de omliggende straten gelden heel wat tijdelijke verkeersmaatregelen.

Er komt een nieuwe waterleiding aan de even zijde vanaf het kruispunt met de Oude Bevelsesteenweg tot +/- 100 meter voorbij het Q8 Tankstation. Aan de oneven zijde lopen de werken vanaf de Smoutmolendreef tot aan de Grote Puttingbaan. Op een deel van het traject zal Fluvius van ook de gasleiding vernieuwen.

De werken zullen uitgevoerd worden door de aannemer Gentse Kabel Werken (GKW). Zij leggen de distributieleiding aan voor water en gas. GKW voert ook de overkoppelingen voor het water uit. De overkoppelingen voor de gas worden uitgevoerd door een aannemer van Fluvius.

Eerste fase

De start van de werken is voorzien voor 25 maart. Eerst wordt de even zijde aangelegd vanaf het Q8 tankstation. Er wordt gestart met de aanleg van de distributieleiding. Na +/- 2 weken volgen de overkoppelingen en de herbestrating. Er wordt naar gestreefd om tijdelijk de inritten zo snel mogelijk terug toegankelijk te maken. Voor deze fase wordt de uitvoeringstermijn geschat op 5 werkweken.

Tweede fase

In een tweede fase wordt er aan oneven zijde gestart met de kruisingen ter hoogte van de Smoutmolendreef. Daarna volgen de aanleg, overkoppelingen en bestrating richting Grote Puttingbaan. De duurtijd van deze fase wordt tevens geschat op 5 werkweken. De vooropgestelde planning kan veranderen o.w.v. weersomstandigheden of onvoorziene omstandigheden.

Wat zijn de gevolgen voor het verkeer?

In het deel van de Grote Steenweg tussen de aansluiting met de Smoutmolendreef en de aansluiting met de Grote Puttingbaan is er enkel verkeer mogelijk in de richting van Nijlen.

Verkeer in de richting van Lier volgt de omleiding via Grote Puttingbaan, Stationssteenweg, Nieuwstraat en Radiostraat

In het deel tussen de aansluiting met de Grote Puttingbaan en het Q8 benzinestation wordt het verkeer geregeld met verkeerslichten

In de Grote Puttingbaan geldt éénrichtingsverkeer in de rijrichting van aan de Grote Steenweg naar de Stationssteenweg

Welke bijkomende maatregelen en tijdelijke verkeersreglementen zijn van kracht?

Er wordt een dubbelrichtingsfietspad ingericht in de Grote Puttingbaan langs de zijde van de sporthal, speeltuin, en tenniscentrum. Dit zal duidelijk zichtbaar en met tussenruimtes fysiek afgescheiden worden van de rijbaan

Tijdens de werken geldt in de Grote Puttingbaan een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur

De wegversmallingen in de Grote Puttingbaan verdwijnen tijdelijk

In de Smoutmolendreef geldt enkelrichting in het deel tussen de Nieuwstraat en de Grote Puttingbaan in de rijrichting naar de Grote Puttingbaan toe. Let op: via deze weg is het NIET mogelijk de sporthal, chiroheem, tenniscentrum en speeltuin te bereiken omdat er in de Grote Puttingbaan NIET tegen de geldende rijrichting in gereden mag worden!

In het deel van de Stationssteenweg tussen Ringstraat en Nieuwstraat geldt tijdens de werken een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur

In delen van de Nieuwstraat en Radiostraat waar de omleiding voor het verkeer richting Lier loopt, geldt tijdens de werken een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto