U bent hier

Gemeente Nijlen verspreidt folder over voordelen van secundair onderwijs in eigen gemeente

Neteland | Nijlen regio
03.02.2018 - 21.30u
Door: Lex Verellen

Troeven van secundair onderwijs samengebracht in folder die aan huis bedeeld wordt

Met de bedeling van een informatieve folder wil de gemeente de voordelen van secundair onderwijs lopen in eigen gemeente in kaart brengen. In de eerste plaats zijn er de voordelen vanwege de nabijheid, maar daarnaast is school lopen in je eigen buurt vertrouwder, veiliger én financieel interessanter. De folder wordt bedeeld in de week van 5 februari.

Als jonge Nijlenaar kiezen voor secundair onderwijs in je eigen gemeente is in de eerste plaats een goede keuze omdat de beide scholen voor gewoon secundair onderwijs in Nijlen, githo nijlen en Sint Calasanzinstituut, bijzonder kwaliteitsvol onderwijs aanbieden. Beide scholen vallen regelmatig in de prijzen. Die hoge onderwijskwaliteit lezen we ook in de statistieken. Jongeren die hun diploma behaald hebben in githo nijlen of Sint Calasanzinstituut en die daarna verder studeren, slager beter dan gemiddeld in het eerste jaar hoger onderwijs.

Kiezen deze jongeren om na hun studies te gaan werken, dan vinden ze sneller dan gemiddeld een job op de arbeidsmarkt. Cijfers tonen ook aan dat in de Nijlense scholen voor gewoon secundair onderwijs minder problematische afwezigheden genoteerd worden en dat er minder vroegtijdige schoolverlaters (leerlingen die het secundair onderwijs verlaten zonder diploma of studiegetuigschrift) zijn.

Weinig Nijlense jongeren kiezen voor een secundaire school in eigen gemeente

En toch doet slechts 35% van de Nijlense leerlingen die gewoon voltijds secundair onderwijs volgen, dat in eigen gemeente. Dit wil zeggen dat van de bijna 1.500 leerlingen die in Nijlen wonen, slechts iets meer dan 500 jongeren school lopen in Nijlen. Dat aantal zou hoger kunnen en moeten zijn, gezien het complementaire en kwaliteitsvolle onderwijsaanbod van githo nijlen en Sint Calasanzinstituut. Om dat aan iedereen duidelijk te maken, zal in de week van 5 februari in elke Nijlense brievenbus een folder bedeeld worden met de troeven van het school lopen in eigen gemeente. Verder bevat de folder heel wat nuttige informatie over de 2 Nijlense scholen voor gewoon secundair onderwijs. Want secundair onderwijs in eigen gemeente, da's een verstandige keuze!

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto