Vanaf vandaag kunnen Androidgebruikers de nieuwe app van de gemeente Olen downloaden op hun smartphone. De app bevat toeristische informatie, de openingsuren van de gemeentediensten en biedt de mogelijkheid om meldingen te doen. Op deze manier sluit de gemeente aan bij de trend van de mobiele toepassingen. Na een eigen account op Facebook en Twitter en recent ook de Instagramsiteoleninbeeld.be is de app een nieuwe manier om gemeentelijke info te delen.

De app is ontwikkeld door Olenaar Thomas Decavele. Hij volgt de opleiding Toegepaste Informatica aan Thomas More Kempen. Zijn stageopdracht was het ontwikkelen van een Android-applicatie voor de gemeente Olen.

De structuur van de app is heel gebruiksvriendelijk. Het menu ‘toerisme’ bevat informatie voor de toeristen die Olen bezoeken: de bezienswaardigheden, jaarlijkse evenementen, musea, fiets- en wandelroutes en toeristische infopunten (TIP’s). Onder het menu ‘openingsuren’ vind je terug wanneer je bij de gemeentediensten terechtkan. Wie een probleem wil melden, bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, een sluikstort of een put in de weg, kan dat via het menu ‘iets melden’. Je kan er ook een foto aan toevoegen.

Verder is er ook een rechtstreekse link naar de Facebook-, Twitter- en Instagramaccount van de gemeente en de UiTdatabank.

De app ‘gemeente Olen’ is te downloaden in de Play Store van Google.