Zowel in de Oude Bevelsesteenweg als in de Grote Puttingbaan  wordt regelmatig vastgesteld dat de snelheid van het autoverkeer te hoog ligt. Er worden in beide straten regelmatig snelheidscontroles uitgevoerd, maar het gemeentebestuur gaat bijkomende maatregelen nemen in de vorm van wegversmallingen. Deze worden kortelings geplaatst.

Vanaf midden maart (mogelijk in de week van 13 maart) wordt in zowel de Oude Bevelsesteenweg als de Grote Puttingbaan gestart met het aanbrengen van de wegversmallingen. In de Oude Bevelsesteenweg zal dat op negen plaatsen gebeuren.

In de Grote Puttingbaan komen er op vier plaatsen wegversmallingen. Deze worden zo opgesteld dat de fietsers er achter door kunnen rijden, rekening houdend met de opritten van de percelen. De nodige verkeersborden zullen de versmallingen aankondigen.  

Voorrang van rechts

Op enkele locaties zullen bijkomende verkeersborden geplaatst worden om de regels met betrekking tot de geldende voorrang van rechts te verduidelijken. Dit moet eveneens bijdragen tot een verhoging van de verkeersveiligheid.