De gemeente gaat samen met de Vlaamse Overheid een gloednieuw zwembad bouwen achter het gemeentehuis van Westerlo. Het nieuwe zwemcomplex, dat bestaat uit een vijfentwintigmeterbad, een wildwaterbaan met lagune, een whirlpool, een instructiebad en een peuterbad vervangt het 35 jaar oude instructiezwembad in Tongerlo. Dat sluit eind 2014 de deuren.

Dit publiek-private samenwerkingsproject wordt gerealiseerd met de steun en onder leiding van Sportfacilitator. Dat is een samenwerkingsverband tussen de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, het kabinet van de Vlaamse minister van Sport Muyters, het Vlaams Kenniscentrum PPS en het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media. Voor de sporttechnische en bouwtechnische aspecten van het project doet Sportfacilitator beroep op Bloso.

De gemeente Westerlo startte de onderhandelingen in juni 2012. Alle afspraken tussen de gemeente en de private partner werden gebundeld in een DBFM-overeenkomst. DBFM staat voor Design, Build, Finance en Maintain. De Vlaamse Regering gunde de opdracht op 29 maart aan S&R, een consortium rond de firma's Artabel, Vanhout, Cegelec en Lotec die zullen instaan voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud (DBFM) van het zwembad gedurende een periode van 30 jaar. In ruil daarvoor betaalt de gemeente een periodieke beschikbaarheidsvergoeding waarvan de Vlaamse Overheid 30 % subsidieert. Op 30 april wordt de overeenkomst in het gemeentehuis getekend.