U bent hier

Gemeente wil nieuw fietspad tussen Grote Nete en Heultjedorp

Westerlo
22.06.2020 - 22.23u
Door: Mark Jaspers

Op de gemeenteraad van maandag werden de lastvoorwaarden goedgekeurd waardoor er een ontwerper kan aangesteld worden voor een nieuwe fietspad langs de straten Hoog Heultje en Gravin de Merodestraat.

De heraanleg van dit fietspad is een onderdeel van het Westels Fietsactieplan dat voor het gemeentebestuur deze legislatuur een absolute prioriteit is.

Enkele weken terug kreeg Westerlo van het Antwerps provinciebestuur nog goede cijfers voor de fietsinfrastructuur, maar toch zijn er heel wat zaken die nog beter kunnen.

Verschillende fietspaden langs verbindings- en invalswegen zijn verouderd en moeten dringend aangepakt worden. Deze fietspaden maken veelal deel uit van Bovenlokale Fietsroutenetwerken en worden bij heraanleg bijna volledig gesubsidieerd door het provinciebestuur.

Ook de fietspaden langs Hoog Heultje en Gravin de Merodestraat maken deel uit van dat netwerk. Het is de bedoeling dat er een afgescheiden fietspad in asfalt komt. Ook de kapotte goten, de vele scheve en soms versleten bomen, het moet allemaal deel uitmaken van één groot plan om de fietsveiligheid te optimaliseren.

Als dan binnen afzienbare tijd ook het fietspad langs de August Cannaertsstraat heraangelegd zal zijn, zijn alle fietspaden langs de invalswegen rond Heultje veilig en comfortabel.

In Westerlo staan ook de fietspaden langs Geneinde en de Guldensporenlaan hoog op de agenda om aan te pakken en te verbeteren, en dit jaar nog zal aan het fietspad langs de Jaak Lemmenslaan gewerkt worden.

Het veilig maken van de schoolomgevingen, het plaatsen van snelheidsinformatie-borden, het aanbrengen van fietssuggestiestroken, deelname aan projecten als Route2School en het plaatsen van verschillende proefopstellingen in straten verspreid over de gemeente, het zijn allemaal zaken die ervoor moeten zorgen dat de verkeersveiligheid in Westerlo fel verhoogt, in de eerste plaats voor de zwakke weggebruiker.

Nu op de gemeenteraad dit dossier is goedgekeurd, kan snel een ontwerper aangeduid worden die dit jaar nog aan de slag kan. Zodra de eerste ontwerpschetsen op tafel liggen, zullen de bewoners uitgenodigd worden voor de eerste info- en inspraakvergaderingen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto