Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gemeentebesturen kreunen onder gestegen energiekosten en lonen: "Zullen niet alles wat gepland is in deze legislatuur, kunnen uitvoeren"

Lakenhal Herentals

De gemeentebesturen vragen aan de Vlaamse regering om maatregelen te nemen om de energiecrisis aan te pakken. Dat blijkt uit een bevraging van Radio2 waar 140 burgemeesters aan deelnamen.

Niet alleen zagen de gemeenten hun eigen energiekosten de hoogte ingaan, ook alle prijzen en personeelskosten zijn spectaculair gestegen.

Zo zullen de lonen van de personeelsleden in december al voor de vierde keer in 2022 met twee procent stijgen, omdat de spilindex door de hoge inflatie telkens weer overschreden wordt.  (VRTNWS)

Burgemeester Mien Van Olmen van Herentals (CD&V) : 'Dat worden serieuze budgetten die moeten verhoogd worden. Voor energie hebben we een meerkost extra van €2,5 miljoen.  Voor personeelskosten komt bij de 40 miljoen 10% = samen 6,5 miljoen euro.  We bekijken binnen het schepencollege welke besparingen we verder kunnen doen.  De sporthal in Noorderwijk kan eventueel iets later gebouwd worden.  We moeten iedere euro omdraaien.'  Foto Lakenhal Herentals/Alex Leys/NNieuws.

Lakenhal Herentals

Deel dit artikel