De afgesloten spooroverweg Rozenberg – Ginderbuiten gaat pas woensdagochtend 16 oktober om 6 uur terug open voor alle verkeer. Dat heeft het gemeentebestuur na lang aandringen vernomen van spoorbeheerder Infrabel. Normaal gezien moest de overweg maandagochtend 14 oktober (6 uur) al opnieuw opengesteld worden na het vervangen van de overrijdbare rubbermatten tussen de sporen.

Het gemeentebestuur betreurt ten zeerste de vertraagde opening. De spooroverweg Rozenberg – Ginderbuiten is een cruciaal verkeersknooppunt voor de ochtend- en avondspits tijdens school- en werkdagen. Het spreekt voor zich dat een afgesloten overweg op deze locatie voor heel wat verkeershinder zorgt.

Niet tijdig geleverd

Volgens Infrabel werden de nieuwe rubbermatten niet tijdig geleverd, waardoor de werkzaamheden afgelopen weekend niet konden plaatsvinden. De matten worden in de loop van dinsdag 15 oktober op de werf verwacht, waardoor ze in de nacht van dinsdag op woensdag kunnen geplaatst worden.

Afsluiten bij materiaalgebrek

Het gemeentebestuur is tevreden dat er wordt geïnvesteerd in een structureel onderhoud van de overwegen, maar is niet te spreken over deze gang van zaken. De spoorweg had vrijdag meteen opnieuw moeten worden vrijgegeven toen bleek dat de werken niet konden plaatsvinden door materiaalgebrek.

Voetgangers kunnen wel door

De afgesloten overweg blijft – zo meldt Infrabel - tot woensdagochtend dicht voor auto- en vrachtverkeer. Voetgangers kunnen de overweg wel nog gebruiken. Fietsers stappen af en steken de sporen met de fiets in de hand over. Uiteraard blijven de regels gelden bij een belsignaal, rode knipperlichten en gesloten slagbomen.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be