U bent hier

Gemeentebestuur boos over onnodig afsluiten spooroverweg Rozenberg

Mol
14.10.2019 - 17.10u
Door: Mark Jaspers

De afgesloten spooroverweg Rozenberg – Ginderbuiten gaat pas woensdagochtend 16 oktober om 6 uur terug open voor alle verkeer. Dat heeft het gemeentebestuur na lang aandringen vernomen van spoorbeheerder Infrabel. Normaal gezien moest de overweg maandagochtend 14 oktober (6 uur) al opnieuw opengesteld worden na het vervangen van de overrijdbare rubbermatten tussen de sporen.

Het gemeentebestuur betreurt ten zeerste de vertraagde opening. De spooroverweg Rozenberg – Ginderbuiten is een cruciaal verkeersknooppunt voor de ochtend- en avondspits tijdens school- en werkdagen. Het spreekt voor zich dat een afgesloten overweg op deze locatie voor heel wat verkeershinder zorgt.

Niet tijdig geleverd

Volgens Infrabel werden de nieuwe rubbermatten niet tijdig geleverd, waardoor de werkzaamheden afgelopen weekend niet konden plaatsvinden. De matten worden in de loop van dinsdag 15 oktober op de werf verwacht, waardoor ze in de nacht van dinsdag op woensdag kunnen geplaatst worden.

Afsluiten bij materiaalgebrek

Het gemeentebestuur is tevreden dat er wordt geïnvesteerd in een structureel onderhoud van de overwegen, maar is niet te spreken over deze gang van zaken. De spoorweg had vrijdag meteen opnieuw moeten worden vrijgegeven toen bleek dat de werken niet konden plaatsvinden door materiaalgebrek.

Voetgangers kunnen wel door

De afgesloten overweg blijft – zo meldt Infrabel - tot woensdagochtend dicht voor auto- en vrachtverkeer. Voetgangers kunnen de overweg wel nog gebruiken. Fietsers stappen af en steken de sporen met de fiets in de hand over. Uiteraard blijven de regels gelden bij een belsignaal, rode knipperlichten en gesloten slagbomen.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Beeldentuin Hugo Voeten in Geel gaat weer open

Beeldentuin Hugo Voeten in Geel gaat weer open
Geel | Herentals | Kempen regio 26.02.2021 - 19.03u

"Code rood" voor wereldwijde klimaatplannen: "Zitten aan 1% minder uitstoot tegen 2030 in plaats van 45%"

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.02.2021 - 18.26u

Transitiepremie mogelijk voor alle werkzoekenden

Kempen regio | Vlaanderen 26.02.2021 - 17.49u

Hof Ter Laken krijgt een natuuroase

Hof Ter Laken krijgt een natuuroase
Heist op den Berg 26.02.2021 - 17.41u

Graspop gaat ook dit jaar niet door

Graspop gaat ook dit jaar niet door
Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 26.02.2021 - 11.22u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto