Tijdens de 'Week van de Vrijwilliger' organiseerde het gemeentebestuur op 3 maart de achtste editie van de 'Vrijwilligers Bedankdag'. Met een optreden van Jean & Les Flamands in Schouwburg Rex en een receptie bedankten ze alle vrijwilligers die zich gedurende het jaar inzetten op één van hun diensten. 276 vrijwilligers, 112 partners en tien helpers schreven in en genoten van een welverdiende 'verwenavond'.

Het gemeentebestuur en tal van adviesraden en vzw's die een sterke link hebben met het openbaar bestuur rekenen elke dag op vrijwilligers om ouderen te vervoeren, kinderen te helpen bij hun huiswerk, het wandelnetwerk in orde te houden, anderstaligen en nieuwkomers te begeleiden, zwerfvuil te ruimen, computerlessen te geven, voor te lezen in de bib, de vestiaire in het cultuurcentrum te bemannen,...

Deze helpende handen zijn niet meer weg te denken binnen onze werking. Daarom zetten we deze vrijwilligers heel graag in de bloemetjes. Ook de vrijwilligers actief in een organisatie gelinkt aan het openbaar bestuur, zoals de afgevaardigde vrijwilligers in de adviesraden, de gemeentelijke vzw's, de gemeentelijke schoolraden en oudercomités,... werden uitgenodigd.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 16, inne.dierckx@gemeentemol.be