Maandag vond de eerste gemeentelijke buurtbabbel plaats in De Volle Vaart. Zo'n 20 bewoners van Boshoven kregen een antwoord op al hun vragen. Eric Van Meensel schepen : 'Het gemeentebestuur hecht er veel belang aan om de mening van onze inwoners te kennen. Inspraak en participatie brengen de burgers dichter bij het beleid. De burgers informeren en betrekken zijn dan ook prioritaire doelstellingen voor het bestuur.

De burgemeester en schepenen willen weten wat leeft in de verschillende buurten en komen daarom 'babbelen' op een maandagavond in november 2015 en maart 2016.

'We hebben onze gemeente ingedeeld in zes buurten: drie in Grobbendonk en drie in Bouwel, waarbij alle straten aan bod komen.'

In alle buurten worden Buurtbabbels georganiseerd:
maandag 16/11/2015: Buurtbabbel Bouwel Dorp in de parochiezaal van Bouwel
maandag 23/11/2015: Buurtbabbel Langenheuvel in de Spinhoeve in Bouwel
maandag 7/03/2016: Buurtbabbel Eisterlee in De Volle Vaart in Grobbendonk
maandag 14/03/2016: Buurtbabbel N13 en Industrieweg in de parochiezaal van Bouwel
maandag 21/03/2016: Buurtbabbel Grobbendonk Dorp in De Volle Vaart in Grobbendonk
Wil je weten in welke buurt jouw straat ligt? Surf dan naar www.grobbendonk.be en klik op de banner 'Buurtbabbels'.

Een buurtbabbel start om 19.30 uur (deuren open om 19.00 uur) en eindigt omstreeks 21.30 uur.
Het college van burgemeester en schepenen zal tijdens deze Buurtbabbels een persoonlijke toelichting geven over algemene actuele projecten, maar ook specifieke projecten voor een bepaalde buurt worden voorgesteld.

Tijdens een informele babbel zal er voldoende ruimte zijn om vragen te stellen en zal er geluisterd worden naar ideeën en suggesties. Ondertussen trakteert het gemeentebestuur op een drankje.

Foto's De Smollie / NNieuws.