U bent hier

Gemeentebestuur Hulshout huldigt 3 ereschepenen en 3 ereraadsleden

Hulshout | Kempen regio
26.04.2015 - 13.08u
Door: Herman Gezelle

Gisteravond kregen 3 schepenen en 3 gemeenteraadsleden uit handen van burgemeester Geert Daems de oorkanode als ereschepen of ereraadslid.  Uit het college van burgemeester en schepenen waren dit Jef Wauters, Maurice Ooms en Jef Van Bael. Met in totaal 18 jaar in het schepencollege heeft Jef Wauters de langste loopbaan in het Hulshoutse schepencollege van de drie. Drie jaar en drie maanden nadat hij schepen werd, namen Maurice Ooms en Jef Van Bael de eed af als schepen, om vanuit die functie vervolgens bijna 15 jaar mee het beleid te vormen.

Jules Scheerens, Louis Van den Broek en Mark Meurrens (postuum) hebben er een indrukwekkende loopbaan in de gemeenteraad op zitten van respectievelijk 42, 30 en 24 jaar.

De benoeming van ereschepen kan wanneer iemand minstens 12 jaar zetelend schepen is geweest, of 18 jaar raadslid waarvan zes jaar als schepen. Een ereraadslid heeft er minstens 24 jaar in de gemeenteraad op zitten.

Burgemeester Geert Daems: "Het is inmiddels bijna zeven jaar geleden dat de titel van ereschepen of ereraadslid is uitgereikt in onze gemeente. Ik ben er trots op dat ik nu als burgemeester deze eer mag toekennen aan zes mensen die veel voor ons bestuur betekend hebben. Een mooie gelegenheid om hen nog eens hartelijk te danken voor hun jarenlange toewijding."

Op de foto :  Jules Scheerens (op de foto derde van links) en Louis Van den Broek (tweede van rechts) namen hun oorkonde persoonlijk in ontvangst. Mark Meurrens ontving zijn eretitel postuum. De weduwe van Mark Meurrens, Rachel Van Nuffel, nam de oorkonde in zijn plaats in ontvangst.

Oud-schepenen Jef Van Bael (op de foto links), en Maurice Ooms (tweede van links) ontvingen daarna hun oorkonde en cadeau. Jef Wauters kon op deze avond helaas niet aanwezig zijn, maar ook aan hem zijn de felicitaties uitgesproken. De echtgenotes kregen een grote bos bloemen voor hun steun op de achtergrond.

imageMeer nieuws

Werken verkeersdrempel Molenhoekstraat: parking en straten blijven bereikbaar

Mol 20.08.2019 - 11.43u reading time1min

Vanaf vrijdag 23 augustus wordt de verkeersdrempel in de Molenhoekstraat – ter hoogte van school Rozenberg – heraangelegd. Het verkeer wordt omgeleid via de het weggetje op de parking net voor 't Getouw. Via deze weg blijft de volledige parking 't Getouw bereikbaar en is ook doorgaand verkeer naar de achterliggende straten mogelijk. Als alles volgens planning verloopt, nemen de werken één week in beslag.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto