Het gemeentebestuur daagt alle inwoners uit om zijn of haar elektronische identiteitskaart te gebruiken voor een wedstrijd waarbij prijzen te winnen vallen. Elke inwoner die met een kaartlezer en zijn persoonlijke pincode voor 31 maart inlogt op het wedstrijdformulier en de vraag beantwoordt, maakt kans op een cadeaubon van 50 of van 25 euro. Om deel te nemen, surf je naar www.gemeentemol.be en klik je op het juiste bericht in de slideshow op de homepagina.

Het digitaal loket van het gemeentebestuur bevat tientallen online formulieren die voor onze inwoners een bezoek aan het ’t Getouw uitsparen. Het gemeentebestuur biedt op dat vlak steeds meer online mogelijkheden aan. Enkele recente uitbreidingen van het digitaal loket omvatten het aanvragen van een uittreksel uit het strafregister of een kopie van een akte uit de burgerlijke stand. Voor sommige van deze gevoelige elektronische transacties moet je eerst inloggen met je elektronische identiteitskaart.

 

Om deze mogelijkheden duidelijk te maken, krijg je de komende weken bij je bezoek aan de bevolkingsdienst een flyer met de mogelijkheden van het digitaal loket. We maken duidelijk dat je op onze diensten altijd persoonlijk welkom bent, maar dat er ook heel wat alternatieven bestaan om tal van zaken geheel of gedeeltelijk van thuis uit te regelen.

 

Drempel

Al te vaak stellen we vast dat dit voor vele inwoners nog een drempel vormt, omdat ze bijvoorbeeld nog geen geïnstalleerde kaartlezer hebben. Daarentegen zien we dat steeds meer recente computers standaard over een ingebouwde kaartlezer beschikken en, in het andere geval, dat deze toestelletjes in vrijwel elke computerwinkel te koop zijn.

Hoeveel mensen loggen in?

Het gemeentebestuur is zeer benieuwd hoeveel inwoners uiteindelijk de uitdaging aangaan en deelnemen aan de wedstrijd. Dit laatste is meteen ook de wedstrijdvraag die bepaalt wie onze winnaars worden.