Het gemeentebestuur Mol organiseert woensdagavond 21 januari om 20 uur in de raadzaal van 't Getouw een tweede informatieavond over het RUP Centrum. Dit geeft alle geïnteresseerden die de infovergadering op 18 december gemist hebben, een tweede kans. Tijdens de infoavond krijg je een presentatie met de belangrijkste aandachtspunten van het RUP Centrum. Nadien is er voldoende ruimte voor vragen. Het openbaar onderzoek naar het RUP Centrum loopt nog tot 29 januari 2015.

Op 20 oktober 2014 legde de gemeenteraad het RUP Centrum voorlopig vast. Dit plan bevat een toekomstvisie voor het Centrum op vlak van ruimtelijke ordening. Eens goedgekeurd heeft het RUP Centrum ingrijpende gevolgen voor alle perceeleigenaars in het centrumgebied. Zo legt het plan onder andere nauwkeurig vast hoe hoog er in een bepaalde straat mag worden gebouwd.

Dossier raadplegen

Tijdens het openbaar onderzoek krijgt iedereen de kans om het volledige dossier te raadplegen. Daarvoor kan je langskomen op de dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping in 't Getouw. Daarnaast staat het volledige dossier ook online op www.gemeentemol.be. Het volledige RUP Centrum omvat een toelichtingsnota met bijhorende kaartenbundel, stedenbouwkundige voorschriften, plannen met de feitelijke en juridische toestand en een grafisch plan van het RUP.

Bezwaarschriften en opmerkingen

Wie een bezwaarschrift wilt indienen tegen of een opmerkingen maken over het plan, richt een aangetekend schrijven naar GECORO, Molenhoekstraat 2 in 2400 Mol. Je kan het ook tegen ontvangstbewijs tijdens de openingsuren indienen op de dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping in 't Getouw.

Na het openbaar onderzoek volgen er mogelijk nog aanpassingen aan het plan. Nadien wordt het definitief goedgekeurd en zijn de nieuwe regels van kracht. 

Meer info: ruimtelijke planning, 014 33 08 34, ro@gemeentemol.be