Het gemeentebestuur Mol vindt het schrappen van piekuurtreinen vanaf maandag 23 mei onaanvaardbaar.

'Het wegvallen van de dagelijkse treinverbinding tussen Neerpelt (vertrek 6.52 uur) en Brussel-Zuid (aankomst 9 uur) treft heel wat Molse treinpendelaars. Het gemeentebestuur begrijpt de personeelsproblemen bij de NMBS.

We betreuren het ten zeerste dat een karig bedeelde regio op vlak van treinverbindingen meteen het eerste slachtoffer wordt van personeelsproblemen.

Het gemeentebestuur ontving van de NMBS dat vanaf 23 mei 2022 in totaal tien piekuurtreinen tussen Herentals, Lier, Antwerpen-Centraal en Brussel-Zuid tijdelijk geschrapt worden. De spoorwegmaatschappij beschikt over onvoldoende treinbegeleiders om de treinen in het schema te behouden.'

Alternatieven?

'NMBS stelt dat het gaat over piekuurtreinen die het bestaande aanbod versterken, waarbij er wordt verwezen naar alternatieven op vroegere en latere uren.

Het gemeentebestuur beschouwt dit als een bijzonder magere troost. Deze beslissing heeft een grote impact op het dagelijkse leven van veel Molse treinpendelaars. Zij hebben de trein nodig om tijdig op hun werk te geraken.'

Lange duur?

'We vrezen bovendien dat het schrappen voor lange duur zal zijn. De spoorwegmaatschappij verwijst naar de aanwerving van 1.300 medewerkers, waarvan 260 treinbegeleiders.

Zij zullen pas binnen een vijftal maanden voltallig beschikbaar zijn. De eerste versterkingen worden vanaf volgende maand geleidelijk ingezet. We hebben evenwel geen garanties ontvangen over een snelle herstart van deze piekuurtreinen.'  Meer info: www.nmbs.be  Foto NNieuws.