Het gemeentebestuur Mol zoekt koortsachtig naar een tijdelijke oplossing voor het verwarmingsprobleem van het 'oude' overdekte zwembad Den Uyt. Op 31 oktober gaat het oude overdekt zwembad definitief dicht, waardoor we met minimale investeringen deze periode willen overbruggen.

Door de verwarmingsproblemen kan de gemeente de gewenste watertemperatuur van 28°C momenteel niet garanderen.  Wie het nieuwe zwembadencomplex in opbouw wilt bezoeken, is nu zondag 6 mei welkom op de Open Wervendag.

'Het oude overdekte zwembad heeft zijn beste tijd achter de rug. De laatste jaren hielden we met talrijke kostelijke herstellingen de technische installaties draaiende. Eén van de twee verwarmingsinstallaties is inmiddels al definitief buiten dienst, de andere overblijvende installatie kampt door de ouderdom met serieuze technische problemen. Deze verwarmingsinstallatie staat in voor het verwarmen van het zwembadwater, het sanitair warm water én de gebouwverwarming.'

Zwemtemperatuur 28°C

'Door het herhaaldelijk uitvallen van deze installatie kunnen we de beoogde zwemwatertemperatuur van 28°C op dit moment niet garanderen. De actuele temperatuur schommelt tussen de 25 à 26 °C.

In samenspraak met externe technische specialisten zoeken we naar een oplossing om met beperkte investeringen het oude zwembad opnieuw normaal te laten functioneren tot de sluiting op 31 oktober. Mogelijk kiezen we voor een huuroplossing met een tijdelijke stookinstallatie. We hopen zo snel mogelijk uitsluitsel te brengen.

Scholen die deze en volgende dagen komen zwemmen, krijgen de keuze om hun komst al dan niet te annuleren. Vrije bezoekers en verenigingen worden maximaal geïnformeerd over het probleem en de actuele zwemwatertemperatuur.'

Investering in nieuw zwembadencomplex

De verouderde technische installaties zijn één van de hoofdredenen waarom het gemeentebestuur investeert in een volledig nieuw zwembadencomplex: Vita Den Uyt. Dit wordt momenteel gebouwd, naast het bestaande oude zwembad. Dit sluit in het najaar definitief de deuren. De opening van het nieuwe zwembadencomplex is voorzien in maart 2019.

Welkom op Open Wervendag

Wie de snelle voortgang van de werken met eigen ogen wilt bewonderen, is nu zondag van 10 tot 17 uur tijdens Open Wervendag welkom voor een rondleiding op de werf. Via een uitgestippeld parcours door en rond het gebouw maak je kennis met het gebouw, de architectuur en gebruikte technieken. Medewerkers van Cordeel antwoorden graag op al je vragen. Terwijl de kinderen zich uitleven op het springkasteel, kan je nog even nagenieten van een drankje. Hou er rekening mee dat je naar een werf komt, aangepast schoeisel is dus aangeraden.'

Meer info: sportdienst, 014 33 05 10, sportdienst@gemeentemol.be